• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi se ne predaje, uzor mu je Gigs

Autor mondo.rs

Kapiten engleske reprezentacije, koji u utorak neće početi utakmicu protiv Slovenije, veruje da će pronaći način da opstane u vrhunskom fudbalu.

Vejn Runi priznao je da njegove igre u poslednje vreme nisu na najvišem nivou, nakon što je privremeni selektor Engleske Geret Sautgejt odlučio da ga izostavi iz startne postave za utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovenije.

U Ljubljani će umesto Runija zaigrati Erik Dajer, a kapitensku traku oko ruke će nositi Džordan Henderson.

Sautgejt je rekao novinarima da se za tu promenu odlučio iz taktičkih razloga i da ga negativni komentari u vezi Runija pogađaju više nego samog igrača.

"Videli smo kako igra Slovenija i na osnovu toga sam zamislio kako bi trebalo da izgleda naš vezni red. Ovo nema veze sa Vejnovom partijom od subote (u meču Engleska - Malta 2:0), jer mislim da je odigrao taktički vrlo disciplinovano. Izuzetno ga poštujem kao kapitena ove reprezentacije i nije mi bilo lako da ga preselim na klupu", izjavio je Sautgejt.

As Mančester junajteda, koji je za Englesku odigrao 117 utakmica
i dao 53 gola, vrlo trezveno je sagledao situaciju.

"Za Englesku sam non-stop igrao i davao maksimum 13 godina. Dođe vreme kada više niste prvi izbor i to nije sramota", prokomentarisao je Runi, dodavši da od nacionalnog tima i dalje planira da se oprosti na Mundijalu u Rusiji.

"Naravno da se nalazim u te
škom periodu, jer u poslednje vreme nisam ni u prvoj postavi Junajteda, ali sve je to fudbal. Moje je da naporno treniram i budem spreman u trenutku kada zatrebam klubu i domovini".

Nekada vrhunski golgeter, Runi u Junajtedu uglavnom igra ofanzivnog veznog, dok je u reprezentaciji još povučeniji.

"Nisam naivan. Jasno mi je da ne mogu više da radim sve ono što sam radio sa 20 godina. Ali, nemam ni 35 ili 36, pa da se pitam da li mogu još da igram".

"Rajan Gigs sa 30 godina nije bio isti kao sa 18, ali je igrao do četrdesete. Svi igrači prolaze kroz period preispitivanja i pronađu način da nastave. Siguran sam da ću i ja uspeti u tome".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC