• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda predstavila Jagodića

Autor mondo.ba

Dosadašnji trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba Slobode iz Tuzle. "Poziv Slobode za svakog ozbiljnog trenera treba da bude izazov", poručio Jagodić na promociji u novom klubu.

Vlado Jagodić danas je zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.

Dosadašnji kormilar banjalučkog Borca iznenada se odlučio da napusti klupu crveno-plavih i potpiše ugovor sa tuzlanskim crno-crvenim do kraja sezone, s mogućnošću da on bude produžen zavisno od rezultata koje banjalučki stručnjak ostvari sa novim klubom.

Na ovoj funkciji Jagodić je zamijenio Husrefa Musemića, koji je prije tačno mjesec dana otišao sa "Tušnja". U međuvremenu je preuzeo Mladost iz Doboj Kaknja, a njegovu dužnost u Slobodi obavljao je pomoćni trener Amir Spahić.

"Zahvaljujem se ljudima koji su u meni prepoznali osobu koja sa Slobodom može da ostvari cilj. U Tuzli sam uvijek bio dobro dočekan, te sam često ostvarivao dobre rezultate igrajući protiv Slobode. Ali, poziv Slobode za svakog ozbiljnog trenera treba da bude izazov. Sloboda je po meni u TOP 5 ekipa u BiH. Nastojaću da svojim znanjem i iskustvom, te sa svojim saradnicima omogućim da klub napravi iskorak", bile su prve riječi Jagodića na promociji u novom klubu.

Jagodić se posebno zahvalio Borcu, klubu u kojem je završio igračku karijeru, te predvodio ga s klupe na 85 utakmica i osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH 2011. godine.

"U Borcu sam bio u prošlom kolu na klupi. Imali smo takav dogovor, ako budem imao novi izazov, što znači odlazak u inostranstvo ili u Premijer ligu BiH, da mogu da idem. Odlučio sam da iskoristim tu klauzulu i prihvatim ponudu Slobode. Želim Borcu da osvoji titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i da se vrati gdje mu je mjesto", naglasio je dosadašnji kormilar Banjalučana.

...
Izvor: YouTube

Iskusnog, 52-godišnjeg stručnjaka, na "Tušnju" očekuje mnogo posla.

"Uvažavajući moje prethodnike, Miroslava Ćiru Blaževića i Husrefa Musemića, mislim da je u Slobodi jedna ozbiljna priča, iako neki to žele da prikažu drugačije. Nastojaćemo da stabilizujemo stanje. Sloboda mora imati cilj, a ja ne bih bio ovdje da njega nema. Želim borbu za vrh. Dobro poznajem ekipu, imamo dobar igrački kadar, koji može da donese ono što Sloboda želi. Omladinska škola mora više biti zastupljena u prvom timu i obratićemo više pažnje na mlade igrače", poručio je Jagodić.

On nije želio da obećava previše.

"Ne želim da dajem bombastična obećanja. Imamo dvije, tri zahtjevne sedmice i moramo biti u fokusu. Očekuje nas tromeč sa Širokim Brijegom, želimo u plej-of, a onda i do borbe za Evropu kroz doigravanje. Kada prođe ovaj period, vidjećemo koliko smo uradili i praviti planove za dalje", zaključio je novi trener Tuzlaka Vlado Jagodić, koji je sa ekipom danas već odradio trening, a debi će imati u subotu, na sarajevskoj "Otoci" protiv Olimpika.

Osim Borca, Jagodić je tokom trenerske karijere u Premijer ligi BiH vodio i zenički Čelik, te bio selektor mlade reprezentacije BiH.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Цицас

Kakva nula od covjeka......

Дјуро

Свака част нек си отишо

boris kovacevic

To je najveci gospodin kog sam upoznao.zelim mu sve najbolje u zivotu a posebno sportu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC