• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Gdje ste veliki, stigao Napoli!?

Dvanaestom utakmicom bez poraza, Napoli se ušetao među velikane Milan, Juventus, Romu... Ako Napolitanci nastave ovako, neko će nadrljati.

 SERIJA A: Gdje ste veliki, stigao Napoli!? Izvor: MONDO

Bez obzira na ishod derbija 19. kola Serije A, između Milana i Juventusa, jedna stvar ostaće nesporna - Napoli se vratio u vrh italijanskog fudbala, gdje ga nije bilo od kasnih 80-ih i ere Dijega Armanda Maradone u Napulju.

Napolitanci su u nedelju odigrali i 12. prvenstveni meč bez poraza, tačnije pobijedili su Sampdoriju na San Paolu i tako formirali novu "veliku četvorku italijanskog fudbala".

Napoli - Sampdorija 1:0, a strijelac je bio nekada strah i trepet argentinskog prvenstva, Herman Denis u 71. minutu.

Hamšik, Kvaljarela, Denis, Laveci, Mađo, Kanavaro i ostali dogurali su do četvrtog mjesta na tabeli, nalaze se ispred Rome i igraju u formi, koja bi lako mogla da ih odvede u kvalifikacije za Ligu šampiona dogodine. Doduše, Napoli je bio bolji rival do Denisovog gola, inače trećeg u prvenstvu, a od tada, uglavnom je napadala i prijetila Sampdorija, ali toga se već za nekoliko dana niko neće sjećati.

Ostaće upisano da je Napoli posljednji poraz u Seriji A doživio u 7. kolu, 4. oktobra, protiv Rome na "Olimpiku". Od tada, padali su Bolonja, Fiorentina, Juventus, Bari, Kjevo, Atalanta i Sampdorija, a neriješeno su svijetlo plavi odigrali sa Milanom, Katanijom, Lacijom, Parmom i Kaljarijem.

Uspon Napolija na tabeli ove nedelje ispratili su Fiorentina i Palermo.

Poslije dominacije u Derbiju Toskane prošle srijede i pobjede u Sijeni od 5:1, Fiorentina se debelo namučila protiv Barija na svom Artemio Frankiju. Uz Parmu, hit prvenstva Bari, vodio je od 25. minuta golom Bareta (pozajmljen od Udinezea), a tek kada je Almiron isključen u 57. minutu, Viola je uspjela da slomi otpor gostiju.

Prethodno je Mutu, u 38. minutu, izjednačio rezultat, a tri boda Fiorentini, ujedno i treću pobjedu u četiri kola, donio je Kastiljo golom u 74. minutu - 2:1.

Do kraja meča, Bari je izjednačio kada je broj igrača na terenu u pitanju, jer je i strijelac Kastiljo isključen.

Palermo je do četvrte pobjede u posljednjih pet kola stigao sa bijele tačke. Edison Kavani je bio realizator najstrože kazne u 70. minutu, za novi poraz tima iz Bergama: Palermo - Atalanta 1:0.

Pomalo neprimjetno, Palermo je došao do 30. boda i sa sedme pozicije prati razvoj događaja iznad, gdje Napoli ima tri, Roma dva boda više, a Fiorentina takođe 30 sa utakmicom manje. Šesti u Seriji A ide u Ligu Evrope dogodine.

Katanija Siniše Mihajlovića nije uzela i treći uzastopni skalp. Poslije trijumfa nad Juventusom u Torinu i tijesne pobjede protiv davljenika Bolonje na Siciliji, Mihini momci pali su u Đenovi protiv istoimenog tima. Bilo je 2:0 za domaće, s tim da je Katanija od 28. minuta igrala sa igračem manje.

Tada je neiskusni, 20-godišnji mladi reprezentativac Italije, Đuzepe Belući, naivno dobio crveni karton. Nije prošlo mnogo vremena do vođstva Đenove. U 36. minutu ranjene goste načeo je Mesto, a pobjedu je potvrdio Skuli u 70.

Trebalo je Udineze i Lacio da igraju mečeve za plasman u Evropu, ali ta dva tima su u nedelju igrali duel za opstanak. Nije pobijedio niko, bilo je 1:1 na Friuliju, a treći gol za Lacio u dva meča, od kada je pozajmljen iz Đenove, postigao je Flokari.

Ovakav ishod iskoristio je Livorno, koji je golovima veterana Tavana i Lukarelija, nanio Parmi drugi uzastopni poraz. Džemaili je samo uspio da ublaži neuspjeh Parme, poslije poraza u srijedu od Juventusa - 2:1. Sa ova tri boda, ekipa harizmatičnog trenera Kozmija preskočila je i Lacio i Udineze.

Bolonja je na D'Alari izgubila od Kaljarija sa 1:0 i gotovo se najavila za Seriju B dogodine. Sjajni Matri još jednom je bio strijelac za tim sa Sardinije, koji odbija da odustane od trke za Ligu Evrope.

PAROVI 19. KOLA:


Bolonja - Kaljari 0:1 (0:1)
/Matri 66/

Fiorentina - Bari 2:1 (1:1)
/Mutu 38, Kastiljo 74 - Bareto 25/

Đenova - Katanija 2:0 (1:0)
/Mesto 36, Skuli 70/

Livorno - Parma 2:1 (1:0)
/Tavano 23, Lukareli 62 - Džemaili 68/

Napoli - Sampdorija 1:0 (0:0)
/Denis 71/

Palermo - Atalanta 1:0 (0:0)
/Kavani penal 70/

Udineze - Lacio 1:1 (1:1)
/Di Natale 27 - Flokari 16/

Juventus - Milan (20.45)

U subotu:

Roma - Kjevo 1:0 (1:0)
/De Rosi 1/

Inter - Sijena 4:3 (2:2)
/Milito 24, Snajder 36, 88, Samjuel 90+4 - Makarone 18, 65, Ekdal 37/

TABELA: Inter 45, Milan (-2) 34, Juventus (-1) 33, Napoli 33, Roma 32, Fiorentina (-1) 30, Palermo 30, Parma 28, Kaljari (-1) 27, Bari (-1) 27, Đenova (-1) 27, Sampdorija 26, Kjevo 24, Livorno 21, Lacio 20, Udineze (-1) 19, Bolonja (-1) 16, Katanija 15, Atalanta (-1) 13, Sijena 12.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC