• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Gonzova golčina za prvo mjesto!

Golčina Gonzala Iguaina u 8. minutu "otvorila" je odličnu Majorku na vrijeme... Pobjedu Reala za, bar na kratko, povratak na vrh, ovjerio je Granero.

 PRIMERA: Gonzova golčina za prvo mjesto! Izvor: MONDO

Po pljusku: Real Madrid - Majorka 2:0 (1:0).

Do kraja 17. kola Primere, ostalo je da svoj meč odigraju Tenerife i Barselona i tada će biti poznato da li će Real ostati na prvoj poziciji, da li će se Barsa tamo vratiti ili će možda najveći rivali španskog fudbala poravnati ući u narednu nedelju.

Novi predsjednik Reala, Florentino Perez, potrošio je više od 200 miliona evra prethodnog ljeta na formiranje "galaktikosa", ali mu jako često bodove donose igrači koji su se možda plašili da će dolaskom super zvijezda njihova uloga u Madridu postati epizodna.

Najznačajniji otpor sjajnim igrama pruža Argentinac Gonzo Iguain. On je još jednom pokazao kakva je "faca", da umije i desnom i lijevom da pogodi gol, a ovaj prvi protiv Majorke dugo će se vrtjeti. Esteban Granero bio je još veći "autsajder" kada su u klub stigli Kristijano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, ali je i potcijenjeni španski napadač imao svoj trenutak inspiracije.

U 50. minutu uhvatio je težak volej lijevom nogom i umalo pocijepao mrežu - 2:0.

Prvi put od 29. novembra i poraza u "El Klasiku" od Barselone (1:0), u timu Reala nastupio je Kaka. Koliko njegovo prisustvo znači na terenu, odmah je moglo da se vidi... Real je u prošlom kolu odigrao 0:0 u Pamploni sa Osasunom, a sa Kakom u timu sve je bilo mnogo lakše.

Valensija pobjeđuje i sanja titulu



Fudbalere Valensije nismo gledali u ravnopravnoj trci za titulom šampiona Španije sa Barselonom i Realom još od sezone 2003/04, kada su "slijepi miševi" Rafaela Beniteza osvojili šestu titulu prvaka, a drugu u tri sezone.

Od tada, Valensija je bila sedma, treća, četvrta, deseta, pa šesta, ali nikada kadra da ozbiljno zaprijeti ili Barseloni ili Realu, koji su se smjenjivali na tronu.

Ove sezone, djeluje kao da bi tim sa Mestalje mogao ozbiljnije da se umiješa u borbu za naslov prvaka Španije.

Valensija je u nedelju uveče pobijedila davljenika Herez u gostima sa 3:1. Bila je to osma pobjeda ekipe u posljednjih 13 kola. Ujedno, od 29. septembra, samo je Real Madrid uspio da pobijedi Valensiju u La Ligi (2:3). Takvom formom, Valensija se odvojila od grupe timova koja konkuriše za četvrto mjesto i ozbiljno se primakla Barsi i Realu.

Nastave li ovako da igraju, uz neki kiks vodećeg tandema, fudbaleri Unaija Emerija imaće pravo da razmišljaju i o titulu.

Bodove u Herezu donijeli su Mata, Silva i Marćena, a uprkos činjenici da je dva puta ove sezone postizao golove u pobjedama Valensije od 1:0 (protiv Rasinga i prije sedam dana protiv Espanjola), koje su same po sebi vrijedne šest bodova, srpski reprezentativac Nikola Žigić nije dobio šansu ovog vikenda.

Golove sa duela Herez - Valensija možete pogledati na našem web portalu www.mondo.rs.

Očajnu formu Sevilje, za sada je kaznio Deportivo, koji je još jednim minimalcem, ovog puta protiv Osasune, zauzeo četvrtu poziciju. Bez povrijeđenog Ivana Obradovića, Saragosa je doživjela novi poraz. Golom Markeza u 71. minutu, Espanjol je uzeo sva tri boda (2:1) i u jednom danu preskočio tri tima na tabeli.

REZULTATI 17. KOLA:


Deportivo La Korunja - Osasuna 1:0 (0:0)
/Rodrigez 49/

Espanjol - Saragosa 2:1 (1:1)
/Verdu 13, Markez 71 - Arizmendi 40/

Malaga - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
/Velington 48 - Ljorente penal 78/

Sporting Hihon - Hetafe 1:0 (1:0)
/Kastro 38/

Herez - Valensija 1:3 (1:2)
/Kalvo 25 - Mata 11, Silva 33, Marćena 69/

Real Madrid - Majorka 2:0 (1:0)
/Iguain 8, Granero 50/

Tenerife - Barselona (21.00)

U subotu:

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:4 (0:2)
/Hurado 16, Forlan 32, Rejes 59, Aguero 90/

Sevilja - Rasing Santander 1:2 (0:2)
/Romarik 62 - Kanales 28, 36/

Viljareal - Almerija 1:1 (1:0)
/Nilmar 40 - Korona penal 67/

TABELA: Real Madrid 41, Barselona (-1) 40, Valensija 35, Deportivo 31, Majorka 30, Sevilja 30, Hetafe 27, Atletik 26, Sporting 24, Viljareal 23, Atletiko 20, Rasing 19, Espanjol 19, Osausna 17, Almerija 17, Valjadolid 16, Tenerife (-1) 15, Malaga 14, Saragosa 13, Herez 7.


(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC