• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: I Drogba na meti terorista?

Prema riječima selektora Obale Slonovače Vahida Halihodžića, iz Čelsija javili Didijeu Drogbi da je on na listi terorista.

 AKN: I Drogba na meti terorista? Izvor: MONDO

Teroristi iz pokrajine Kabinde, koji žele da se otcijepe od Angole, poslali su jasnu poruku napadom na reprezentativce Togoa u kome su ubili trojicu članova delegacije i ranili osmoricu.

Najavili su da se neće zaustaviti, jer nije uslišen njihov zahtjev da se učesnici Afričkog kupa nacija ne dovode u njihovu pokrajinu.

Sljedeća meta mogao bi da bude najveća zvijezda turnira, Didije Drogba. To je u razgovoru za "Jutarnji list" priznao selektor Obale Slonovače, Vahid Halihodžić.

"Drogbu su zvali iz Čelsija i rekli mu da je i on na listi onih koji će biti na udaru terorista. U subotu je zbog te opasne prijetnje bio nespokojan, satima sam ga uvjeravao da ostane i pokušao ga ohrabriti. Rekao sam mu da sam prošao gori pakao, da će obezbjeđenje na utakmici u ponedeljak biti jako, i on je već bolje. Ali bio je vrlo potresen kada smo posjetili igrače Togoa u njihovom paviljonu", rekao je Halilhodžić.

"Svi učesnici naše grupe u Kabindi su u šoku, vlada nervoza i panika. U subotu su u ovaj grad došla čak šestorica ministara angolske vlade, kako bi nas uvjerili da ne odustanemo od turnira. Uvjeravali su igrače kako neće biti problema, da nema ni najmanje opasnosti, ali igrači im ne vjeruju", dodao Halihodžić.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC