• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: U Juventusu sam da bih osvajao titule

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Juventus ima dosljednost i čvrstinu, što ga često odvede do kraja. To je velika mašina, koja rijetko kada podbaci", rekao Pjanić u razgovoru za "France Football".

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH je u razgovoru za "France Football" naglasio da je u Juventus iz Rome prešao da bi osvajao titule.

Pjanić se proteklog ljeta priključio "staroj dami", nakon što je u svome ugovoru s Romom sam aktivirao klauzulu za puštanje. Sada je s Juventusom stigao u Francusku, gdje će se u Ligi šampiona sastati sa svojim bivšim klubom Lionom.

"U Juventusu sam da bih osvajao titule. To je ono što mi je najviše nedostajalo, a Juventus je savršen klub za to, jer pobjeđuje na svim nivoima. Dosad sam uglavnom bio drugi. Juventus ima dosljednost u svojim nastupima, što u Romi definitivno nismo imali. Uvijek smo imali uspone i padove. Juventus ima dosljednost i čvrstinu, što ga često odvede do kraja. To je velika mašina, koja rijetko kada podbaci", kazao je Pjanić za "France Football".

Francuske novinare je interesovalo kakva je razlika između njihove Ligue 1 i italijnaske Serie A.

"Ima više konkurenata u Italiji i više rivaliteta između klubova. Postoji više dobrih ekipa u Seriji A, kada pogledate tu su Roma, Inter, Milan, Napoli i Fiorentina. Svi su uvijek blizu, igraju se teške utakmice s mnogo više žara u njima i oko njih. Mislim da je toga mnogo više bilo u Francuskoj dok sam igrao u Lionu, nego danas. Onda su bili Marselj, Pari Sen Žermen, Bordo, Monako i Lil. Sada je PSŽ daleko iznad svih", istakao je Pjanić, dodavši da je 2014. godine bio blizu prelaska među "svece", ali da je njegov dolazak u Pariz spriječio Valter Sabatini, tadašnji sportski direktor Rome.

Pjanić je, osim za Lion, u Francuskoj igrao za Mec u koji je došao iz Luksemburga kao 14-godišnjak. Kasnije ga je put preko Liona i Rima doveo u Torino. Za reprezentaciju BiH do sada je odigrao 69 utakmica i postigao 11 golova.

Utakmica trećeg kola grupe H Lige šampiona između Liona i Juventusa igra se večeras na stadionu od 20:45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC