• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Silni Malavi, "slonovi" se spotakli

Malavi ostvario istorijsku pobjedu na Afričkom kupu nacija. Alžir "popio" tri komada. Burkina Faso odoljela Obali Slonovače.

 AKN: Silni Malavi, "slonovi" se spotakli Izvor: MONDO

Počela su iznenađenja na Afričkom kupu nacija.

Poslije nevjerovatnog ishoda meča Angola - Mali (4:4), u drugoj utakmici Grupe A Malavi je deklasirao učesnika Mundijala, Alžir sa 3:0 (2:0) na stadionu "11. novembar" u Luandi.

To je prva pobjeda Malavija na Afričkom kupu nacija u drugom učešću reprezentacije iz države na jugoistoku Afrike sa oko 14 miliona stanovnika.

Malavi je dominirao od početka meča, a utisak je da su Alžirci potcjenjivački ušli u duel.

U 17. minutu, napadač švedskog Norkepinga, 26-godišnji Mvafulivra Rasel načeo je Alžir, sjajno isprativši akciju u kojoj je golman Alžira nespretno reagovao.

Na 2:0 povisio je odbrambeni fudbaler Malavija Elvis Brajson Kafoteka, odličnim udarcem glavom, a konačnih 3:0 postavio je Dejvid Banda.

Na tabeli Grupe A vodi Malavi sa tri boda, po jedan imaju Angola i Mali, a Alžir je bez bodova.



TOGO DISKVALIFIKOVAN

Superiznenađenje dogodilo se i u prvom meču Grupe B.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje titule novog šampiona Afrike, takođe učesnik predstojećeg Mundijala, Obala Slonovače odigrala je razočaravajućih 0:0 protiv autsajdera, Burkine Faso.

Prosto je nevjerovatno šta su sve promašivali igrači koje trenira Vahid Halilhodžić, a pogotovo Bakari Kone, koji je imao dve "mrtve šanse".

Igrači Burkine Faso izašli su na teren stadiona u Kabindi sa samo jednim ciljem - ne primiti gol i gotovo da ih uopšte nije ineteresovao gol protivnika. Predvođeni Didijeom Drogbom, koji je imao nekoliko spektakularnih poteza i driblinga, "slonovi" su igrali "viktorije" pred golom Burkine Faso, ali bez završnog udarca.

Burkini Faso (nekada i Gornja Volta) ovo je sedmo učešće na Afričkom kupu nacija, a najveći uspjeh reprezentacija te zemlje postigla je 1998. godine kada je bila domaćin turnira najboljih afričkih reprezentacija, zauzevši četvrto mjesto.

Drugi meč u Grupi B između Gane i Togoa neće biti odigran, pošto se reprezentacija Togoa povukla sa Afričkog kupa nacija zbog oružanog napada na autobus fudbalske reprezentacije Togoa, u kojem su poginule tri osobe.

Grupa B: Obala Slonovače i Burkina Faso po jedan bod, Gana (bez bodova i utakmice).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC