• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jestrović: Nigde nema ovakve opstrukcije

Nenad Jestrović kritikuje pristup fudbalu na mečevima domaćeg prvenstva i pita koga mogu da privuku rezultati 0:0 ili 1:0?

 Jestrović: Nigde nema ovakve opstrukcije Izvor: MONDO

Napadač Crvene zvezde Nenad Jestrović izjavio je da nigde u svetu nije bio svedok opstrukcije igre, kakva se vrši u mečevima srpske Meridian Superlige.

"Kod nas je važno da se ne primi gol, nije bitno da li će se postići. Viđao sam katastrofalne opstrukcije i u Emiratima, ali tek kada ekipa povede. U Srbiji golmani počinju da zadržavaju loptu već od petog minuta! Ne znam zašto, na kraju se uvek pokaže da od toga nema ništa dobro", rekao je Jestrović za "Sportski žurnal".

On tvrdi da je naše prvenstvo mnogo teže nego što se čini površnim posmatračima.

"Ko misli da je ova liga lagana, grdno se vara. Tereni su katastrofalni, igra se defanzivno... Bilo je dosta igrača koji su se vraćali iz inostranstva, ali niko na duže od šest meseci. Mnogo je lakše igrati u inostranstvu i to često govorim momcima koji se spremaju da odu. Da bi liga bila interesantnija, utakmice moraju da budu efikasnije. Kako nekog mogu da privuku rezultati 0:0 ili 1:0".

Veteran koji je zimus bio na pragu odlaska sa Marakane, od početka prolećnog dela sezone je postigao četiri gola.

"Promašio sam dosta šansi, mogao sam da budem još bolji. Kad sam bio mlađi, više sam radio ispred gola, bio sam koncentrisaniji. Sad mi trebaju po dve-tri šanse da postignem gol. Moram da vežbam da bih poboljšao realizaciju", samokritičan je Jestrović.

Nekadašnji reprezentativac kaže da Zvezdu na kraju sezone vidi makar sa jednim trofejom, po mogućstvu sa titulom prvaka Srbije.

"Želim da osvojimo oba trofeja, ali moramo da budemo realni. Ja bih više voleo da budemo šampioni, mada ne bih imao ništa protiv da uzmemo i kup, tim pre što nikada u karijeri nisam osvojio 'duplu krunu'. Partizan nam beži pet bodova, a to je u Srbiji mnogo. Moramo da pobeđujemo i čekamo njihov kiks, ali oni su kvalitetna ekipa i dobro su startovali, bez obzira na poraz u derbiju".

Jestrović je u karijeri postigao 259 golova, igrajući za osam klubova u Srbiji, Francuskoj, Belgiji i Emiratima, kao i u reprezentaciji.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC