• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CAF: Togo, sada je kasno

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) odbila je naknadni zahtjev Togoa da se, sa izmijenjenim rasporedom, ipak uključi u takmičenje.

 CAF: Togo, sada je kasno Izvor: MONDO

Prethodno je ministar sporta Togoa Kristof Padumoku Čao, nakon povlačenja ekipe Togoa iz Angole zbog terorističkog napada, zvao čelnike CAF i tražio da se ekipa vrati u Angolu na turnir, po završetku trodnevne nacionalne žalosti, koja je počela u ponedjeljak.

Istog dana, 11. januara, Togo je trebalo da igra prvu utakmicu na turniru, ali je CAF odbio zahtjev zemlje iz Zapadne Afrike.

Togoanci su odbijeni možda i zbog toga što su iz njihove zemlje stizale oprečna reagovanja u vezi sa njihovom namjerom da poslije pogibije trojice članova ekspedicije, ipak zaigraju.
Premijer Togoa Gilbert Huongbo, nakon vijesti o tragediji, poslao je čarter let po fudbalsku reprezentaciju i ekipa je napustila Angolu, a Hungbo je u više navrata kasnije izjavljivao da se ne slaže sa ministrom sporta i da se "sokolovi" neće vratiti na turnir.

Prilikom ulaska autobusa sa igračima Togoa na teritoriju Angole, separatistički odredi otvorili su vatru i usmrtili asistenta selektora, predstavnika medija i vozača autobusa.

Ostaje samo nedoumica zbog čega je Togo isprva poslat da putuje na turnir autobusom preko "pola Afrike", kao i zbog čega niko nije razmišljao o tome da bi ekipa trebalo da pređe granicu Angole baš na mjestu gdje se vode otvoreni sukobi sa separatistima. A, kada se tragedija već dogodila, momentalno je poslat avion (!?) po igrače...

CAF je poručio da će Togo biti diskvalifikovan sa AKN, ukoliko se ne pojave na zagrijavanju za prvi meč Grupe B, protiv Gane u ponedjeljak. Emanuel Adebajor i ostali nisu doputovali na duel sa ekipom, koja će igrati protiv Srbije u prvoj fazi Mundijala, a organizator naknadno uključenje nije dozvolio.

Odgovornost za napad na autobus sa igračima Togoa, već 30 minuta kasnije, prihvatila je separatistička organizacija Front za oslobođenje enklave Kabinda, a u ponedjeljak uveče iz Angole su stigle informacije da su vlasti uhapsile dvije osobe osumnjičene da su počinile ovaj zločin.

Takođe, zvijezda Čelsija i reprezentacije Obale Slonovače, Didije Drogba, obaviješten je da bi i on mogao da bude meta terorista.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC