• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Haralampije grubo krši propise

FS Srbije optužio predsjednika FS Makedonije Hadži-Risteskog da je posjetom tkz. FS Kosova grbo prekršio propise UEFA i FIFA.

 FSS: Haralampije grubo krši propise Izvor: MONDO

Povodom izjave predsjednika Fudbalskog saveza Makedonije Haralampija Hadži Risteskog, koji je prilikom posjete Prištini obećao lokalnim zvaničnicima da će se lično angažovati da Fudbalski savez Kosova bude primljen u članstvo FIFA i UEFA, Fudbalski savez Srbije oglasio se u ponedjeljak saopštenjem, u kojem se, između ostalog, ističe:

"Fudbalski savez Srbije sa žaljenjem konstatuje da je predsednik FS Makedonije grubo izašao iz uobičajenih sfera djelovanja nacionalnog fudbalskog saveza i direktno se umiješao u unutrašnje stvari drugog nacionalnog fudbalskog saveza".

"Izjava Hadži-Risteskog da će se lično založiti kod nadležnih organa FIFA i UEFA za ubrzano priznavanje, odnosno učlanjenje, tzv. FS Kosova u 'svjetsku' i 'evropsku' kuću fudbala, ne samo da se kosi sa važećom regulativom FIFA i UEFA u ovoj oblasti i njihovim statutima, već narušava elementarne kulturne i sportske norme ponašanja, koje su uobičajene u svijetu sporta i odnosima između nacionalnih sportskih saveza".

"Svoje stavove Hadži-Risteski je iznijeo prilikom posjete političkim strukturama ove samoproklamovane države i tako na najgrublji način pomiješao politiku i sport".

Fudbalski savez Srbije podsjeća predsjednika FSM kako je dužan da poštuje propise Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA):

"Željeli bi smo i da podsjetimo kako član 10. stav 2. Statuta FIFA decidirano navodi da je članstvo dozvoljeno samo ako je savez provizorni član konfederacije (UEFA) najmanje dvije godine. Član 5. stav 1. Statuta UEFA navodi da pravo na učlanjenje u UEFA imaju nacionalni fudbalski savezi koji se nalaze na evropskom kontinentu, u zemlji koju Ujedinjene nacije priznaju kao nezavisnu državu".

U saopštenju FSS se dalje navodi kako bi Hadži-Risteski mogao da se suoči sa kaznom ako nastavi sa sličnim izjavama i aktivnostima:

"Fudbalski savez Srbije želi da napomene, da će, shodno odgovarajućim normativnim aktima FIFA i UEFA, ukoliko bilo koji sportski zvaničnik nastavi sa sličnim izjavama i aktivnostima, u skladu sa članom 52. Statuta UEFA i člana 7. Statuta FIFA, pokrenuti odgovarajuće disciplinske postupke pred nadležnim disciplinskim organima FIFA i UEFA".

Saopštenje za javnost Fudbalskog saveza Srbije takođe je proslijeđeno na adrese zvaničnih organa UEFA i FIFA.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC