• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština FSRS jednoglasna bez opozicije

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Skupština FSRS bez prisustva "opozicionih" delegata jednoglasno je usvojila sve predložene kandidate za zajedničke organe. Predložen i Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.

 Skupština FSRS jednoglasna bez opozicije Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije jučerašnjih burnih dešavanja na Skupštini Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banskom dvoru u Banjaluci, u subotu je nastavljena sjednica bez prisustva "opozicionih" delegata koje je na posljednjoj Izbornoj skupštini FSRS okupio Petar Jelić.

Poslije 20-ak minuta Skupština FS RS je jednoglasno usvojila sve predložene kandidate za zajedničke organe u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Zasjedanju je prisustovao 31 delegat, a prema Statutu FSRS, za kvorum je bilo dovoljno i tri delegata manje, koji su sve odluke donijeli jednoglasno.

Predsjednik entitetskog Saveza Mile Kovačević, koji je prije nepunih mjesec dana dobio novi mandat, izjavio je da je u petak završena priča oko prijedloga delegata i zamjenskih delegata u FS BiH i dodao da je riječ o 30 predstavnika.

Ono što je javnosti svakako najzanimljivije su predloženi članovi iz Srpske u Izvršni odbor državnog Saveza.

Ispred PFS Bijeljina su predložena dva člana - Milorad Sofrenić i Slobodan Đorđić;
Ispred PFS Banjaluka i PFS Doboj predloženi su Draško Ilić i Zlatko Spasojević;
Iz PFS Gradiška Mile Kovačević, a zamjenski Milan Bjelajac i Dragiša Savić;
Iz PFS Trebinje - Žarko Laketa i Dragan Kulina;
IZ PFS Prijedor - Ranko Vučković i Mladen Jelača;

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kovačević je napomenuo da će se ovi kandidati takmičiti za četiri mjesta u IO FS BiH jer je njemu kao predsjedniku FS RS funkcija zagarantovana. Sad predstoji Skupština FS BiH do kraja godine.

"Na nivou FS BiH tek treba da se zakaže Skupština. Ovo je bio preduslov zakazivanja, mi smo bili prinuđeni da završimo naš dio posla jer smo dobili nalog od FS BiH da u mapi puta izvršimo svoje obaveze. Mi smo ih danas i realizovali. Mandat na nivou FS BiH ističe 12. decembra, pa očekujem u drugoj polovini decembra Izbornu skupštinu FS BiH. Na njoj će prema Statutu i predviđenoj proceduri biti izabrani članovi Izvršnog odbora odnosno zamjenski članovi, kao i budući predsjednik FS BiH", dodao je prvi čovjek FS RS.

"SAD ILIĆ MOŽE DA POSTANE PREDSJEDNIK FS BiH"

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Predsjednik FSRS je naglasio da je samim kandidovanjem Draška Ilića iz PFS Banjaluka, koji je njegov žestoki oponent, jasno cjelokupnoj javnosti kakav odnos PFS Banjaluka ima u entitetskom Savezu.

"Gospodin Draško Ilić sada može da bude nasljednik Darka Ljubojevića u FS BiH (potpredsjednik Saveza iz reda srpskog naroda) ili čak i da postane prvi čovjek FS BiH. A to može da zahvali činjenici da je danas kandidovan za člana IO FS BiH. Toliko o odnosu FS RS prema vrlo značajnom segmentu koji se zove PFS Banjaluka", zaključio je Kovačević.

Skupština je takođe u subotu usvojila i Apelaciona tijela FS RS.

"Što se tiče ovih tijela, koja su stigla po prijedlozima svih područnih saveza, oni su svi u potpunosti zastupljeni. Nijedan kandidat od predloženih nije mogao biti kandidovan ukoliko nije predložen od područnog saveza kako je i predviđeno Statutom. Danas su ti ljudi dobili verifikaciju kroz odluku Skupštine", rekao je Kovačević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Загор

Хахахах, какви лопови! Докле више???

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC