• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA ispituje Ćiru zbog namještanja!

Hrvatski nedeljnik "Nacional" tvrdi da se bivši selektor BiH Miroslav Blažević našao na udaru UEFA zbog kladioničarske afere!

 UEFA ispituje Ćiru zbog namještanja! Izvor: MONDO

Za popularnog Ćiru počela se zanimati UEFA u okviru možda najveće dosad otkrivene afere s namještanjem utakmica, koja je krajem prošle godine otvorena u Njemačkoj.

Tu informaciju za "Nacional" potvrdio je neimenovani visoki funkcioner Evropske fudbalske unije putem elektronske pošte.

"U sklopu istrage koju provode njemačke vlasti u Bohumu, UEFA je kontaktirala gospodina Blaževića, koji je ponudio da otkrije željene informacije. U ovom trenutku ne možemo da saopštimo nijedan detalj vezan uz mečeve i uključene pojedince", navodi se u odgovoru UEFA, koje prenosi zagrebački nedeljnik.

Ovaj odgovor potvrđuje da UEFA vjeruje da Blažević može ponuditi korisne informacije o namještanju nekih utakmica.

Uhapšeno 15 osoba

Velika kladioničarska afera u okviru koje je Blažević ponudio da otkrije informacije otvorena je koncem godine u Njemačkoj, a istragom je obuhvaćeno oko 200 utakmica koje su se igrale u devet zemalja. Kad je afera buknula, uhapšeno je 15 ljudi. U nekoliko racija koje je policija napravila u Austriji i Velikoj Britaniji zaplijenjeno je gotovine u vrijednosti od milion evra.

Čak 32 fudbalera pod "lupom"

U početku se pod sumnjom našlo najmanje 200 ljudi, uključujući i 32 igrača. Nijedan od spornih mečeva nije se odigrao u Britaniji, Francuskoj, Španiji i Italiji. Među utakmicama za koje se vjeruje da su namještene su tri meča Lige šampiona, te 12 utakmica Lige UEFA. Najatraktivniji mečevi za koje se vjeruje da su bili namješteni odigrani su u Turskoj. Pod sumnjom su i neki mečevi odigrani u Hrvatskoj.
UEFA je otkrila da su pripadnici organizovanog kriminala uticali na igrače, sudije, trenere i ostale funkcionere kako bi zaradile milione evra na kladionicama.

U kakvoj se ulozi u tom kontekstu našao bivši selektor "zmajeva", a sadašnji šef struke kineskog Šangaja, tek treba da bude otkriveno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC