• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiorentina: Doveli smo Kaku, balkanskog Kaku!

"Stiže balkanski Kaka", nadmeću se italijanski mediji, koji opisuju Adema Ljajića kao igrača, koji ima slične navike kao slavni Brazilac Kaka.

 Fiorentina: Doveli smo Kaku, balkanskog Kaku! Izvor: MONDO

"Zažaliće Mančester junajted", kratko je prokomentarisao tadašnji sportski direktor Partizana Ivan Tomić, kada je slavni engleski klub 3. decembra 2009. godine objavio da, ipak, neće aktivirati već dogovoreni transfer Adema Ljajića.

Četrdeset dana kasnije, iz odluke Junajteda, profitirala je Fiorentina.

Nije dugo bilo potrebno čelnicima italijanskog kluba da se dogovore sa predsjednikom Partizana Draganom Đurićem i generalnim sekretarom Darkom Gruborom. U srijedu, 13. januara, nakon što je Ljajić prošao ljekarske preglede, Viola je objavila da je potpisala još jednog fudbalera Partizana.

Za Ljajićevu poziciju, Italijani imaju tačan naziv - predstavljen je kao "trekvatrista", odnosno fudbaler koji se najbolje snalazi u trećoj četvrtini igrališta, između veznog reda i napada.

Mali Ljaja ide iz Partizana. Sada je na njemu da učini sve kako bi Mančester junajted zaista zažalio, a Fiorentina ponovo "ubola", nakon što je pre tačno dvije godine kupila tadašnjeg najmlađeg kapitena u istoriji Partizana, Stevana Jovetića.

Ono što nisu doživjeli u crno-bijelom, dvojica vunderkindova doživjeće u ljubičastom - zaigraće zajedno, a onda bi mogli da zažale i mnogi klubovi Serije A, sa one strane terena.

Italijanski sajtovi, gotovo da kopiraju jedan isti naslov: "Fiorentina je dovela balkanskog Kaku!" Druga varijacija je: "Mali Kaka u Firenci"...

Ljajić je ugovor potpisao do 2014. godine, a nije zvanično objavljena visina obeštećenja, koja je uplaćena na račun crno-bijelih. Italijani barataju cifrom od oko 6,5 miliona funti, odnosno 7,3 miliona evra. Dodaje se i da je Fiorentina iskoristila odustajanje Mančester junajteda, a da je boljim uslovima pobijedila ruskog šampiona, Rubin iz Kazanja.

Italijanski mediji citiraju riječi jednog od skauta Mančester junajteda, koji je bio i zagovornik Ljajićevog transfera, koji je bio dogovoren još 2008. godine. On je rekao da Ljajić ima slične fudbalske navike kao slavni Kaka, da vještim driblinzima ima mogućnost da se sa sredine terena stušti prema golu protivnika, a da je onda samo pitanje izbora da li će dodati loptu napadaču ili sam probati precizan šut.

Ljajić je rođen 29. septembra u Novom Pazaru, a u Humsku je stigao iz Jošanice kao još 14-godišnjak. Od 2005. godine igrao je za mlađe kategorije crno-bijelih, već tada slutilo se o velikom potencijalu, a za seniorski tim Partizana debitovao je 29. jula 2008. godine, kao još 16-godišnjak...

Bilo je to u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvenstveni debi zabilježio je 23. novembra 2008. godine, protiv OFK Beograda. Za godinu i po dana, odigrao je 70 utakmica za Partizan i 13 puta pogodio mrežu protivnika. Učestvovao je u prošlogodišnjem pohodu na duplu krunu, a od dolaska u Beograd 2005. godine standardni je član svih mlađih selekcija FSS.

Za U-17 reprezentaciju Srbije odigrao je devet mečeva, za U-19 nastupio je deset puta, a aktuelni je član mlade, U-21 reprezentacije, za koju je do sada igrao deset puta.

U izboru gotovo svih fudbalskih listova u Evropi, kao i sajtova specijalizovanih za fudbalske teme, Ljajić se nalazi među najvećim talentima svijetskog fudbala, uz Stevana Jovetića, Arona Ramzija, Karlosa Velu, Miralema Pjanića, Bojana Krkića, Tonija Krosa, Franka Di Santa, Lulinju...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC