• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Egipta: Kod mene igraju samo vjernici

Ko nije religiozan i ko se ne moli sa ekipom ne može da igra za reprezentaciju Egipta. To je "filozofija" selektora Hasana Šehata.

 Selektor Egipta: Kod mene igraju samo vjernici Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Egipta Hasan Šehata u timu želi samo igrače muslimanske vjeroispovesti i da odabir fudbalera vrši "podjednako prema vještinama i pobožnosti".

U izjavi egipatskim medijima, Šehat je naveo rekao da vještina fudbalerima ne garantuje mjesto u reprezentaciji, koja brani titulu na Afričkom kupu nacija u Angoli.

Rekao je da je "religiozno" ponašanje glavni uslov za mjesto u reprezentaciji.

"Bez toga nikada nećemo izabrati igrače u reprezentaciju, bez obzira na njihov potencijal. Oduvijek sam se trudio da oni koji igraju za Egipat budu pobožni ljudi", rekao je on.

Selektor Egipta rekao je da ne želi da zove u tim napadača Mida jer ne ispunjava te uslove. Mido je trebalo da zaigra za reprezentaciju jer su se povredili Amr Zaki i Muhamed Abu Treka, ali je Šehata ipak promijenio odluku.

Mido je rekao da je "veoma uvrijeđen" zbog toga.

Selektor "faraona" često i od navijača traži da se mole za nacionalni tim, a pohvalio se da je napadača Muhameda Zidana ubijedio da se redovno moli.

"Nije mi se svidjelo njegovo odvajanje od saigrača... Ubijedio sam ga da su molitve veoma važne. On se od tada redovno moli", rekao je on.

Šehata će sa Egiptom pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu na Afričkom kupu nacija. Egipat je odbranu titule počeo u utorak, pobjedom nad Nigerijom od 3:1.

Međutim, Egipat nije uspio da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je u odlučujućem meču izgubio od Alžira sa 0:1. Poslednji put Egipat je učestvovao na Mundijalu 1990. godine.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC