• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo i Partizan - Zastrašujuće do titule

Krenuo je i šampion Srbije! Šest dana poslije vječitog rivala, pripreme za drugi dio sezone počeli su i fudbaleri Partizana.

 Krenuo i Partizan - Zastrašujuće do titule Izvor: MONDO

U petak, u Zemunelu, treneru Goranu Stevanoviću odazvalo se 22 fudbalera, među kojima nije bilo kapitena Nenada Đorđevića. Ko će biti kapiten nakon što je Đorđeviću poručeno da ne dolazi u Zemunelo, do 21. januara i puta u Antaliju, bilo je jedno od pitanja koje je Stevanović dobio od prisutnih novinara.

"O igračima, koji nisu više sa nama želim što manje da pričam. Više bih volio da pričam o igračima koji treniraju. Koga nema bez njega se može i mora", izbjegao je odgovor Stevanović, nakon što je neočekivano eliminisao Đorđevića iz prvog tima i stavio ga na transfer listu.

Pored Đorđevića, nije se pojavio ni Almami Moreira. On će na pripreme Partizana doći u subotu.

"Imate period od mjesec i po dana za pripreme i od njega će najviše zavisiti vaša igra u narednih šest mjeseci. Morate to da shvatite najozbiljnije i ako to tako i bude, sve će biti dobro u nastavku prvenstva", rekao je predsjednik kluba Dragan Đurić.



"Poslije izbora za predsjednika, Partizan je postao stabilan klub, kako u organizacionom, tako i finansijskom smislu", dodao je prvi čovjek Partizana, koji je ponovio da ekipa i stručni štab imaju maksimalnu podršku Upravnog odbora.

Stabilizaciju u finansijskom smislu pomogao je transfer Adema Ljajića u Fiorentinu za neobjavljenu količinu novca, a spekuliše se iznosom između sedam i osam miliona evra.

"Dobrim igrama u narednom periodu, možemo da budemo na mjestu koje nam pripada. Očekujem da u maju proslavimo titulu", naglasio je Đurić, koji se zajedno sa Stevanovićem složio da disciplina u ekipi mora da bude bolja nego jesenas, ali nijedan od njih dvojice nije apostrofirao na šta se to tačno odnosi.

Trener Plavi Stevanović poželio je igračima sreću i zdravlje, a onda rekao.

"Želim da u nastavku budemo na pravom nivou, da svaki dan budemo bolji od prethodnog i da zastrašujućim radom i vjerom dobijamo protivnike".

"Najvažnije je da disciplinu iz svlačionice prenesemo na teren", dodao je trener ekipe koja će u proljećnom dijelu prvenstva pokušati da nadoknadi tri boda zaostatka za Crvenom zvezdom.

Stevanović će je naglasio da je veoma važno da Partizan funkcioniše kao pravi tim.

"Mi smo kao tim izgurali cijelu jesen, zato je bitno da tako djelujemo i na proljeće. Ne postoji najbolji trener, već trener najboljeg tima", rekao je šef stručnog štaba crno-bijelih.

Među 22 igrača bila su i četvorica novajlija: Predrag Mijić, Radenko Kamberović, Vojislav Stanković i Aleksandar Davidov, a poslije Stevanovićeve izjave da na put planira da povede 25 fudbalera, postalo je očigledno da u Humskoj nije završeno sa dolascima, mada postoji vjerovatnoća da će neki od fudbalera Teleoptika biti prekomandovan u prvi tim.

"Od pojačanja očekujem da će pokazati da su pravi igrači za Partizan i da će stimulisati i ostale da rade još bolje".

Partizan je u prvom dijelu sezone kao gost pobijedio Crvenu zvezdu, a u posljednjoj utakmici prije odlaska na odmor, crno-bijeli su bili bolji od aktuelnog osvajača Kupa UEFA Šahtjora.

"Te dve velike pobjede trebalo bi da budu motiv igračima za rad koji ih očekuje. Imamo obavezu i prema navijačima, koji su jesenas bili iznad svih nas u klubu. Idemo tamo gdje govorimo najbolje, a to je teren", zaključio je trener i poveo ekipu na prvi trening.

Crno-bijeli 21. januara lete za Antaliju. U Turskoj će se zadržati 17 dana, potom se na kratko vraćaju u Beograd, pa se sele u Sloveniju na nastavak priprema. Planirana je i kontrolna utakmica protiv Udinezea na Friuliju 19. februara.

Igrači na koje računa trener Stevanović su:

Mladen Božović, Darko Božović, Aleksandar Radosavljević, Marko Jovanović, Radenko Kamberović, Marko Lomić, Vojislav Stanković, Aleksandar Lazevski, Mladen Krstajić, Jovan Krneta, Srđa Knežević, Predrag Mijić, Radosav Petrović, Aleksandar Davidov, Almami Moreira, Branislav Jovanović, Nikola Popara, Nemanja Tomić, Ljubomir Fejsa, Darko Brašanac, Lamin Dijara, Brana Ilić, Vašington i Kleo.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC