• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: "Slonovi" jaki za Rajevca

Obala Slonovače pobijedila Ganu u derbiju Grupe B 3:1 (1:0) i osigurala nastavak takmičenja.

 AKN: "Slonovi" jaki za Rajevca Izvor: MONDO

Obala Slonovače je prva reprezentacija koja je obezbijedila plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija poslije pobjede nad Ganom 3:1 (1:0).

U Grupi B ima samo tri ekipe zbog diskvalifikacije Togoa, a "slonovi" poslije dvije utakmice imaju četiri boda. Na startu su razočarali protiv nejake Burkine Faso (0:0), a onda su savladali jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira iako su od 57. minuta igrali bez isključenog defanzivca Arsenala, Emanuela Ebuea (start sa dvije noge).

"Crne zvijezde" Milovana Rajevca, koji će biti rivali u grupi reprezentaciji Srbije na Svjetskom prvenstvu, i dalje imaju velike šanse za plasman u narednu rundu što će ostvariti ukoliko u narednom meču opravdaju ulogu favorita i pobjede Burkinu Faso.

Obala Slonovače je povela u 23. minutu golom napadača Lila, Žervinja. Njemu nije bilo teško da ćušne loptu u mrežu poslije kontranapada koji je započeo Jaja Ture. Vezista Barselone je na desno krilo izbacio Salomona Kalua, koji je idealno uposlio Žervinja.

Prednost je udvostručio Siaka Tijene (iz Valensijena) prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane. Precizno je naciljao bliži ugao gola Gane.

U 90. minutu u strijelce se upisao i kapiten Didije Drogba. U jeku napada Gane, "sijevnula" je još jedna kontra Obale Slonovače, a vedeta Čelsija je glavom pogodio metu.

Ipak, tri minuta kasnije "crne zvijezde" su ublažile poraz iz penala čiji je realizator bio Asamoa Gijan, defanzivac Rena.

Obala Slonovače je samo jednom bila šampion Afrike (1992), dok je Gana, uz Kamerun, druga najuspješnija nacija, sa četiri titule (Egipat ima šest).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC