• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern konačno prvi

U prvoj utakmici u godini Bavarci pobijedili Hofenhajm 2:0 golovima Demikelisa i Klosea i bar preko noći postali lideri.

 BUNDES: Bajern konačno prvi Izvor: MONDO

Bundesliga je nastavljena poslije četiri nedelje pauze. Na premijeri u 2010. Bajern je na Alijanc areni savladao Hofenhajm 2:0 (1:0) i po prvi put u sezoni je prvi na tabeli.

Međutim, već u subotu će jesenji prvak Njemačke, Bajer iz Leverkuzena, a u nedelju i Šalke, imati priliku da ponovo preteknu Bavarce.

Prvi gol za tim Luja Van Gala postigao je Argentinac Martin Demikelis u 35. minutu. Po ko zna koji put dobro je centrirao Bastijan Švajnštajger, tada sa lijevog krila, Hrvat Džo Šimunić je intervenisao glavom, a Demikelis je u padu, sa šest-sedam metara, precizno šutirao.

Osim u uvodnim minutima meča, Bajern je bio znatno bolji rival i zasluženo osvojio bodove. Mogao je domaćin mnogo ranije da riješi pitanje pobjednika, ali je u drugom poluvremenu promašio dosta dobrih šansi.

U 86. minutu Miroslav Klose je otklonio neizvjesnost. Šimunić je "zaspao", tako da ofsajda nije bilo, a visoki napadač se bacio i sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Van Gal ponovo nije mogao da računa na povrijeđenog Franka Riberija, a Hofenhajm je igrao znatno oslabljen, jer dosta prvotimaca nije bilo u kombinaciji za sastav zbog povreda, suspenzija i učešća na Afričkom kupu nacija.

Tako je Bajern nastavio odličnu seriju - ostvario je petu "vezanu" pobjedu, odnosno nije poražen u 11 uzastopnih prvenstvenih utakmica. Alijanc arena je ostala neosvojiva tvrđava ove sezone.

Parovi i rezultati 18. kola:

Bajern - Hofenhajm 2:0 (1:0)
/Demikelis 35, Klose 86/

Subota

Hamburger - Frajburg 15.30
Ajntraht - Verder
Hanover - Herta
Bajer Leverkuzen - Majnc
Borusija Menhengladbah - Bohum

Štutgart - Volfsburg 18.30

Nedelja

Šalke - Nirnberg 14.30
Keln - Borusija Dortmund 17.30

TABELA: Bajern /+1/ 36, Bajer 35, Šalke 34, Hamburg 31, Dortmund 30, Verder 28, Hofenhajm /+1/ 25, Volfsburg 24, Majnc 24, Ajntraht 24, Menhegladbah 21, Keln 18, Frajburg 18, Hanover 17, Štutgart 16, Bohum 16, Nirnberg 12, Herta 6.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC