• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksićeva mama: Sin mi ide u Italiju!

Majka Danijela Aleksića izjavila: "Sin će mi igrati u Italiji, srećan je i on i mi". Cio transfer, nezvanično, oko četiri miliona evra.

 Aleksićeva mama: Sin mi ide u Italiju! Izvor: MONDO

Umjesto u Moskvu, Danijel Aleksić u petak uveče optutovao je u Đenovu ma hitne, kratke i - po svemu sudeći - uspješne pregovore sa Đenovom!

"Da, u Đenovi smo, pregovori su u toku i odvijaju se u pozitivnom smijeru, ali još je rano da dajem neke dalje ocjene", rekao je za sportski direktor Vojvodine, Miodrag Pantelić za MONDO.

Ipak, tokom subote još nije bilo zvanične potvrde. Operativci Vojvodine nisu se javljali na telefon.

Novosadski "Dnevnik, međutim, kontaktirao je majku Danijela Aleksića, koja je potvrdila da će sina ubuduće posjećivati u Đenovi.

"Kad smo se čuli, Danijel je bio srećan i zadovoljan. Potpisaće ugovor na četiri godine, a potom će se vratiti u Novi Sad. Za ponedeljak je predviđena zvanična konferencija za štampu gdje će novinari biti upoznati sa svim detaljima njegovog prelaska. Kao majka mogu da kažem samo to da sam veoma zadovoljna i srećna što se sve ovako završila, jer vjerujem da je ljepše fudbal igrati u Italiji, nego u Rusiji", rekla je Nedeljka Aleksić.

Ona je dodala i da je bila iznenađena kada joj je sin rekao da pakuje stvari.

"Pitala sam ga - 'čije stvari da pakujem'? Odgovorio mi je: 'Pa naše, svi idemo u za Italiju'. Eto, ostaje mi da se zajedno sa suprugom i sinom preselim u Italiju", kaže majka novosadskog fudbalskog bisera.

Prma nezvaničnim informacijama novosadskog lista, cjelokupan iznos transfera, računajući obeštećenje koje treba da dobije FK Vojvodina iznosi oko četiri miliona evra.

Aleksićev dolazak u Đenovu ispratili su i najtiražniji italijanski listovi, kao i televizije. "Korijere delo Sport" mladog reprezentativca Srbije, laički, predstavlja kao naturalizovanog Hrvata, s obzirom na to da je Aleksić 30. aprila 1991. godine rođen u Puli, a potom se preselio u Novi Sad.

Televizija "Skaj" na svom internet portalu Aleksića predstavlja kao supertalentovanog fudbalera, za kojeg je bilo zainteresovano "pola Evrope".

Aleksić je u Đenovu otputovao u društvu Pantelića i potpredsjednika Vojvodine Dušana Pajevića.

Ukoliko poslije pregovora sve tri strane budu zadovoljne, moguće je da će Đenovljani organizovati Aleksiću medicinske preglede još u subotu ili nedelju. Potpiše li ugovor, Aleksić će postati treći Srbin sa statusom reprezentativca u redovima Đenove, uz Boška Jankovića i Nenada Tomovića.

Aleksić je sa 11 godina došao u Vojvodinu, 5. maja 2007. godine debitovao je za seniorski tim u derbiju protiv Crvene zvezde. Tada je imao svega 16 godina i pet dana, ujedno postao je i drugi najmlađi fudbaler u istoriji srpskog fudbala, koji je debitovao u najvišem rangu, iza igrača Crvene zvezde Slavka Perovića.

Vešti dribler bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije. Za reprezentaciju do 17 godina odigrao je devet utakmica i postigao devet golova, u konkurenciji do 19 godina bio je strijelac pet puta na deset nastupa, a aktivni je član mlade reprezentacije, za koju je bio strijelac jednom na osam utakmica.

U međuvremenu, selektor "A" reprezentacije Radomir Antić, pružio mu je priliku da debituje i za seniorski tim Srbije.

Ukoliko potpiše za devetostrukog prvaka Italije, Aleksić će Vojvodinu napustiti sa 57 nastupa i 11 postignutih golova.

Još dva fudbalera sa ovih prostora igraju za Đenovljane, a to su Crnogorac Ivan Fatić i Hrvat Ivan Jurić.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC