• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve nastavlja da se bruka, a Milan da "dere"

Juventus je izgubio i četvrti meč u pet kola, ovog puta u Veroni protiv Kjeva (1:0), dok je Milan vođen sjajnim Ronaldinjom pregazio Sijenu (4:0).

 SERIJA A: Juve nastavlja da se bruka, a Milan da "dere" Izvor: MONDO

Očajni Juventus izgubio je i treću poziciju na tabeli, a ishod posljednjeg meča 20. kola Serije A u nedjelju uveče, između Napolija i Palerma, mogao bi crno-bijele da gurne i na petu poziciju, ispod crte koja označava timove učesnike kvalifikacija za Ligu šampiona!

Dok je Juventus poražen u Veroni od Kjeva sa 1:0, što je četvrti poraz slavnog kluba u posljednjih pet kola, fudbaleri Milana nastavljaju potjeru za liderom Interom i to impresivno!

Milanisti su na San Siru deklasirali desetočlanu Sijenu sa 4:0, zabilježili i treću uzastopnu pobjedu, uz podatak da su u 2010. godini rosoneri postigli 12 golova protivnicima u kalču. Poslije Đenove (5:2) i Juventusa (0:3), stradala je i Sijena, koju je golman Đanluka Kurći ostavio na cjedilu već u 10. minutu, kada je isključen...

Ujedno, Milanu je trijumf protiv Toskanaca bio deseti u posljednjih 14 kola. Za to vrijeme, Leonardov tim tri puta je igrao neriješeno i samo jednom remizirao.

Četvrti, peti i šesti gol samo u 2010. godini, postigao je Ronaldinjo!

On je u 12. minutu golom sa penala dodatno kaznio Kurćijevo isključenje, potom je na 2:0 povisio Marko Borijelo, da bi sjajnu formu Ronaldinjo Gaučo potvrio sa još dva gola u drugom poluvremenu. Nekada najbolji fudbaler svijeta, a od ove sezone jedan od najdominantnijih u Seriji A, protiv Juventusa je postigao dva gola, a u među sa Đenovom jedan.

Sa Dušanom Bastom i Aleksandrom Lukovićem na bekovskim pozicijama, Udineze nije uspio da ostvari prvu pobjedu u gostima ove sezone, iako je klonula Parma od 30. minuta igrala sa igračem manje. Domaći su se nekako odbranili do kraja meča (0:0), tako da su "zebrete" ostale jedini tim koji ove sezone (još) nije dobio na strani.

Tom podatku debelo su doprinijeli fudbaleri Bolonje, koji su prvu "trojku" van D'Alare ove sezone uzele u Firenci. U prošlom kolu, Fiorentina je gubila, pa dobila meč sa Barijem na Artemio Frankiju (2:1), ali je ove nedjelje dala preveliki "for" gostima. Od 0:2, Viola se vratila samo do 1:2, golom Mutua u drugom poluvremenu.



Bez Aleksandra Kolarova u postavi, Lacio je "izrešetan" u Bergamu za 35 minuta. Već u 9. minutu bilo je 2:0 za Atalantu golovima Kristijana Donija, a Simone Padoin se u 35. minutu potrudio da Lacijali ni ne pomisle na oporavak - 3:0.

Poslije pobjede nad Livornom kod kuće (4:1) i boda na Friuliju protiv Udinezea (1:1), Lacio se vratio na "stare staze", tako da se nalazi samo četiri boda iznad zone ispadanja, iz koje nikako da pobjegne Katanija Siniše Mihajlovića.

Miha je u petom meču od kada je preuzeo posrnulu Kataniju krajem 2009. godine, zabeležio i prvi remi i to na vrućem Luiđi Ferarisu u Đenovi. Sampdorija je sa bijele tačke uspjela da izjednači na 1:1.

Poslije dve pobjede i dva poraza od kada je došao na Siciliju, bod iz Đenove trebalo bi da bude dobar rezultat za Mihajlovića i "slonove", ali problem predstavlja činjenicu da su u nedjelju pobijedili i Atalanta i Bolonja, dok je izgubila samo posljednja Sijena.

Luka Toni je od dolaska u Romu iz Bajerna prvo ušao u igru kao rezerva na Sardiniji protiv Kaljarija (2:2), potom je bez postignutog pogotka učestvovao u pobjedi svog tima u prošlom kolu protiv Kjeva (1:0), da bi 17. januara upisao prve pogotke u dresu novog kluba.

Mrežu Đenove vremešni Toni pogodio je dva puta, a konačan rezultat bio je 3:0 za Rimljane, koji su ostvarili sedmu pobjedu, uz tri remija, u posljednjih deset kola. Da na gostovanju ekipi Kaljarija nisu primili golove u nadoknadi vremena i ostali bez dva boda, momci Klaudija Ranijerija sada bi bili svega tri boda iza Milana, sa četiri više od Juventusa.

Zbog ljetnog kidanja ukrštenih ligamenata koljena, Boško Janković ni ove nedelje nije bio u sastavu Đenove, dok je Nenad Tomović ušao u 71. minutu, kada su već sve lađe bile potonule. Poraz svog tima posmatrao je i novi fudbaler Đenove, doskorašnji as Vojvodine, Danijel Aleksić.

Nakon ishoda mečava 20. kola sve oči biće uprte u čelnike Juventusa koji uporno oklijevaju da smijene trenera Ćira Feraru.

REZULTATI 20. KOLA:

Atalanta - Lacio 3:0 (3:0)
/Doni 5, 9, Padoin 35/

Kjevo - Juventus 1:0 (1:0)
/Sardo 33/

Fiorentina - Bolonja 1:2 (0:2)
/Mutu 51 - Himenez 28, Di Vajo 45/

Milan - Sijena 4:0 (2:0)
/Ronaldinjo penal 12, 72, 89, Borijelo 28/

Parma - Udineze 0:0

Roma - Đenova 3:0 (2:0)
/Perota 17, Toni 45, 60/

Sampdorija - Katanija 1:1 (1:1)
/Pacini penal 45 - Ljama 14/

Napoli - Palermo 0:0

U subotu:

Kaljari - Livorno 3:0 (1:0)
/Larivei 3, 50, Žeda 64/

Bari - Inter 2:2 (0:0)
/Bareto penal 60, penal 64 - Pandev 68, Milito penal 74/

TABELA: Inter 46, Milan (-1) 40, Roma 35, Napoli 34, Juventus 33, Palermo 31, Kaljari 30, Fiorentina (-1) 30, Parma 29, Bari 28, Đenova (-1) 27, Sampdorija 27, Kjevo 27, Livorno 21, Lacio 20, Udineze (-1) 20, Bolonja (-1) 19, Katanija 16, Atalanta (-1) 16, Sijena 12.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC