• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Katalonci guraju Arsenal ka vrhu

Golovima Seska Fabregasa i Frana Meride, Arsenal je došao u situaciju da u sredu potisne Mančester junajted na drugo mjesto na tabeli.

 PREMIJER: Katalonci guraju Arsenal ka vrhu Izvor: MONDO

Dvojica Katalonaca odveli su Arsenal na tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem.

Golovima Franseska Fabregasa i Frana Meride, "tobdžije" su dobile meč u Boltonu (0:2), zabilježile i šestu pobjedu u posljednjih osam kola, što ih je dovelo u situaciju da već u srijedu preteknu Mančester junajted na drugom mjestu Premijer lige.

Tada će, na svojim Emiratima, fudbaleri Arsenala odigrati "revanš" sa Boltonom, odnosno nadoknaditi zaostali meč još iz prvog dijela šampionata.

Prvi od dva duela u četiri dana, Arsenal je dobio prilično sigurno, odbrana londonskog tima samo jednom je dopustila Boltonu da stvori izglednu šansu, a kada ju je Metju Tejlor promašio kod vođstva gostiju od 1:0, tinejdžer Merida potrudio se da u finišu ne bude drame.

Bolton je "otvorio" kapiten Fabregas, odličnim udarcem poslije duplog pasa sa Eduardom Da Silvom u 28. minutu, a početkom drugog poluvremena domaći tim umalo nije izjednačio. Tejlor je "izbačen" pred gol gostiju, ali je gotovo panično ishitreno šutirao lijevom nogom preko gola.

Merida, mladić rođen 4. marta 1990. godine u Barseloni, golom je krunisao akciju gotovo cijele navale Arsenala za 2:0, a igrao se 78. minut. Od kada je 29. novembra doživio debakl kod kuće u meču sa Čelsijem (0:3), Arsenal je upisao šest pobjeda i dva remija, tako da će u srijedu konačno stići Junajted po broju odigranih utakmica, a možda prestići po broju bodova.

Novi menadžer Boltona Oven Kojl, na debiju nije uspio da prekine crni niz rezultata svog prethodnika Gerija Megsona. On je otpušten zbog činjenice da Bolton nije dobio meč u Premijer ligi od oktobra, ali Arsenal je bio preveliki zalogaj za Kojla da već na startu okonča post.

Kojl je preuzeo tim koji je ove sezone primio najviše pogodaka u svojstvu domaćina.

I BLEKBURN ZNA DA POBIJEDI

Menadžer Belkburna Sem Alardajs konačno je dočekao vikend poslije koga će primati čestitke. Njegova ekipa u nedjelju je savladala Fulam 2:0 zabilježivši prvu pobjedu poslije devet prvenstvenih neuspjeha (četiri poraza i pet remija).

Posljednji put Blekburn je slavio 22. novembra u gostima kod Boltona (2:0) a u međuvremenu je doživio i dva poraza u FA kupu i Karling kupu.

Blekburn je tako prekinuo slavljenički post dug gotovo dva mjeseca, a publika na Ivud Parku vidjela je po jedan gol u prvom i drugom poluvremenu,

Kristofer Samba u 25. minutu najbolje se snašao u gužvi poslije kornera i zatresao mrežu gostiju, a peti trijumf ove sezone kojem se Blekburn bar malo udaljio od opasne zone potvrdio je Nelsen pogotkom na početku drugog dijela.



Gledaoci na Vila Parku u Birmingemu prvi put ove sezone nisu vidjeli gol. Aston Vila je remizirala sa Vest Hemom 0:0 i tako propustila priliku da podijeli četvrtu poziciju na tabeli sa Totenhemom i Mančester sitijem koji se nisu proslavili u subotu.

Obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika, a možda najbolju propustio je napadač domaćih Gabrijel Agbonlahor, i to u trećem minutu sudijske nadoknade ali je u situaciji jedan na jedan kao pobjednik izašao golman čekićara Robert Grin.

Ekipa Đanfranka Zole uspjela je da osvoji vrlo vrijedan bod u borbi za opstanak i čak da izađe iz zone ispadanja.
“Čekićari” su doduše pretekli Vulverhempton i Hal zahvaljujući samo boljoj gol razlici, ali upravo to bi ih moglo sačuvati u Premijer ligi kada se podvuče crta na kraju sezone.

REZULTATI 22. KOLA:

Aston Vila - Vest Hem 0:0

Blekburn - Fulam 2:0 (1:0)
/Samba 25, Nelsen 53/

Bolton - Arsenal 0:2 (0:1)
/Fabregas 28, Merida 78/

Odigrano u subotu:

Stouk - Liverpul 1:1 (0:0)
/Hut 90 - Kirjakos 57/

Čelsi - Sanderlend 7:2 (4:0)
/Anelka 8, 65, Maluda 17, Kol 22, Lampard 34, 90, Balak 52 - Zenden 56, Dent 90/

Mančester junajted - Barnli 3:0 (0:0)
/Berbatov 64, Runi 69, Dijuf 90/

Totenhem - Hal 0:0

Vulverhempton - Vigan 0:2 (0:0)
/Mekarti 60, Nzgobija 75/

Everton - Mančester siti 2:0 (2:0)
/Pijenar 36, Saha 45/

Portsmut - Birmingem (odloženo)

TABELA: Čelsi (-1) 48, Mančester junajted 47, Arsenal (-1) 45, Totenhem (-1) 38, Mančester siti (-1) 38, Aston Vila (-1) 36, Liverpul (-1) 34, Birmingem (-1) 33, Fulam (-1) 27, Everton (-1) 26, Stouk (-1) 25, Blekburn 24, Sanderlend (-1) 23, Vigan (-2) 22, Barnli (-1) 20, Vest Hem (-1) 19, Vulverhempton (-1) 19, Hal (-1) 19, Bolton (-3) 18, Portsmut (-2) 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC