• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" zadovoljni idu u goste Norveškoj!

Autor mondo.rs

Mladi reprezentativci Srbije ostvarili dobar rezultat u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pobeda, bez primljenog gola, ali uz ne tako blistavu partiju: Srbija – Norveška 2:0 (1:0). Revanš u utorak!

 "Orlići" zadovoljni idu u goste Norveškoj! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Odličan rezultat za "orliće" u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo!

Puleni Tomislava Sivića ostvarili su pobedu od dva gola razlike, a pritom su sačuvali svoju mrežu, pa će za četiri dana na severu Evrope pokušati da "odbrane" stečeno i obezbede učešće na završnom turniru za mlade fudbalere.

U jednoj pravoj takmičarskoj utakmici Srbija je koristila svoje šanse i golom Uroša Đurđevića (6. minut) povela, a konačan rezultat postavio je igrač Norveške Haraldsajd (68. minut) kada je savladao sopstvenog golmana nakon fantastičnog prodora rezerviste Andrije Živkovića po desnoj strani.

Revanš se igra 15. novembra u Dramenu.

SRBIJA - NORVEŠKA 2:0 (1:0)

Daleko od toga da su "orlići" završili posao, prisetimo se da je pre 13 godina mlada reprezentacija SCG jedva prošla dalje uprkos pobedi u prvom meču od 5:1, ali Norvežani, iako su dobar deo utakmice držali loptu u svojim nogama - nisu predstavljali značajnu opasnost.

Istina, Srbija je do dva gola stigla nakon jednog upućenog šuta u okvir gola (kasnije je tu statistiku "pokvario" Sergej Milinković-Savić udarcem glavom), ali ni Skandinavci nisu briljirali.


Nakon pogotka "orlića" u 6. minutu, kada je Vanja pronašao brata Sergeja, a ovaj majstorski "bocnuo" loptu preko odbrane Norveške što je Uroš Đurđević rutinski završio, usledio je period terenske dominacije Norveške koji se obično završavao udarcima sa distance.

Mladi reprezentativci su dobro zatvorili prilaze bokovima, svi su pomagali odbrani, pa su gosti, u dva navrata testirali Vanju Milinkovića-Savića - a on je odlično branio.

Kao da su Norvežani odlučili u drugom poluvremenu da prepuste posed lopte našoj reprezentaciji i da oni budu ti koji će "loviti" greške, a pravovremena izmena Tomislava Sivića - kada je u igru ubacio Andriju Živkovića umesto Mijata Gaćinovića - donela je instant rezultat.

Maksimović je oduzeo loptu na sredini terena, odlično "gurnuo" po desnoj strani za svežeg Živkovića, a ovaj poslao neugodnu, oštru loptu, a Haraldsajd je ubacio u svoju mrežu.

Malo toga se dešavalo do kraja utakmice, odlično je zaustavljen Edegor, i nije bilo prave ideje u igri Norvežana koji će imati šansu za popravni. 

Podsetimo, Srbija je igrala bez Marka Grujića i Miloša Veljkovića, a postoji šansa da se fudbaler Liverpula nađe u sastavu za tim u revanšu. 

/golove pronađite ispod u delu iz minuta u minut/

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić – Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov – Lukić – Gaćinović (od 62. Živković), Maksimović, Ninković (od 81. Meleg), Sergej Milinković-Savić – Đurđević (od 74. Čavrić).

NORVEŠKA: Rosbah – Haraldsajd, Selnes, Rosted (od 81. Glesnes), Meling – Zahid (od 60. Torsbi), Trondsen, Fosum, Eljunusi –Beriša i Edegor (od 90. Sorlot).

N A J A V A

Traži se viza za Evropsko prvenstvo u Poljskoj!

"Orlići" su uspeli u nameri da budu među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, sjajnim izdanjima protiv Italijana, Iraca i Slovenaca, ali sada je vreme za "finale". Mesto na Evropskom prvenstvu izboriće bolji iz dvomeča baraža.

Selektor Tomislav Sivić nema najjači sastav na raspolaganju, pošto zbog povreda ovaj meč preskaču Marko Grujić i Miloš Veljković, ali u ovoj talentovanoj generaciji ima dovoljno odličnih igrača koji mogu da ih zamene. Konkretno: to će danas biti Vukašin Jovanović i Nikola Ninković.

Možda su neki od početka očekivali Aleksandra Čavrića ili Andriju Živkovića, ali je Sivić ovoga puta odlučio da Uroš Đurđević bude usamljen u napadu.

Napadač Partizana će biti i kapiten.

Meč sudi Majkl Oliver iz Engleske.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - Kraj! Pobeda Srbije!

87' -
Dobar sad skok Sergeja posle kornera, ali brani Rosbah.

85' -
Elijunusi sa ivice kaznenog, ali opet Vanja...

79' -
Žuti karton za Maksimovića. Ninkovića menja Dejan Meleg.

73' -
Žuti karton Nikola Ninković, a kapiten Uroš Đurđević izlazi iz igre. Menja ga Čavrić. Kapiten će sada biti Nemanja Maksimović.

68' - GOL! 2:0! AUTOGOL!

Definitivno je Andrija Živković "osvežio" igru naše reprezentacije, pa je on najzaslužniji za dupliranje vođstva "orlića". Nakon odlične oduzete lopte na sredini terena Maksimovića, Andrija je dobio loptu na desnoj strani, poslao je oštru loptu blizu prečki, a odatle je u sopstvenu mrežu smestio Haraldsajd.

Hvala!

2:0
Izvor: YouTube


62' -
Promena u reprezentaciji Srbije. Ulazi Živković umesto Gaćinovića. Ponovo u Humskoj posle decembra prošle godine...

53' - Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Norveške pošto je Meling vukao i oborio Sergeja Milinkovića, ali Majkl Oliver ništa nije pokazao. Blag protest naših.

50' -
 Nikola Ninković sa boka ulazi u sredinu i šutira sa 23-24 metra, ali dosta loše.

45+2' -
 Na kraju poluvremena i najbolja šansa na utakmici. Nakon prekida Edegora loptu je na ivicu kaznenog izbacio SMS, a "drop-kik" hvata Veton Beriša, ali sjajno brani Vanja Milinković-Savić. Ne tako sadržajno, ali rezultatski dobro poluvreme za Srbiju.

41'
 - Zaoštrila se malo borba. Agresivni Meling dobija žuti karton zbog zadržavanja Uroša Đurđevića rukom, iskosa sa desne strane, ali je centaršut Nikole Ninkovića bio vrlo loš.

34' -
 Konačno nešto i pred golom Norveške. Uroš Đurđević je prvo dobio upotrebljivu loptu, uspeo da u "rvanju" dobije korner, a minut kasnije Mijat Gaćinović šutira jako, ali i neprecizno sa 20-tak metara. Žuti karton Nemanja Antonov.

33' - Poznata lica u Humskoj.



27' - 
Stvarno se malo toga događa, izuzetno spor tempo utakmice. Naša reprezentacija uglavnom stoji bez lopte i čeka grešku protivnika.

21'
- Nova gužva pred kaznenim prostorom, na kraju nema ni udarca, a mogao je da bude i auto-gol. Srbija iznosi loptu, ali nikako da se oslobodi ovog pritiska Norvežana.

15' -
Još jedna pretnja, lopta u prostor, ali Vanja izlazi na vreme.

8' -
Odmah prete Norvežani preko Edegora, ali nije stigao oštru loptu sa desne strane...

6' - GOL! ĐURĐEVIĆ!!!

Akcija u tri poteza. Vanja Milinković-Savić je ispucao loptu, ona je stigla do njegovog brata Sergeja, a ovaj je majstorski "bocnuo" i tako prebacio čitavu odbranu Norveške. Sjajno se ubacio Uroš Đurđević i rutinski završio ovu akciju. Nastavlja sjajnu golgetersku seriju u dresu reprezentacije.

Sjajno!

Srbija - Norveska
Izvor: YouTube


5
' –
Sudija prekida igru nakon prekršaja nad Đurđevićem, ali prava šteta što nije pustio prednost jer je Nikola Ninković krenuo u prodor po levoj strani i nije imao pratioca.

1'
- Meč je počeo.

- Sada već oko 5-6 hiljada navijača... Igrači su izašli na teren. Uskoro početak.

- Ovako je trenutno u Humskoj...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Za sada nema mnogo publike u Humskoj, možda oko 2.000 gledalaca, ali je ostalo još dovoljno vremena da ta brojka bude mnogo veća pre nego što utakmica počne u 18.00.

- Na klupi naše reprezentacije, osim golmana Borisa Radunovića, su i Filipović, Čavrić, Bjelica, Grujić, Živković i Meleg.

- Meč možete pratiti i na Arena Sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC