• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Valensija stiže Real Madrid

Lokalni derbi između "urbane" Valensije i "prigradskog" Viljareala dobio je stariji, trofejniji i popularniji klub: Valensija - Viljareal 4:1 (2:0).

 PRIMERA: Valensija stiže Real Madrid Izvor: MONDO

"Slijepi miševi" na prepunoj "Mestalji" ostvarili su devetu pobjedu u posljednjih 13 kola, uz tri remija i jedan poraz, pa tako sada zaostaju samo tri boda za drugoplasiranim Realom iz Madrida, koji je dan ranije izgubio meč 18. kola Primere u Bilbau.

"Žutu podmornicu" načeo je Argentinac Ever Banega u šestom minutu, a onda je mladi Fransisko Hoze Olivas Alba aka Kiko, član Viljareala B na "prinudnom" radu u prvom timu, napravio duplu glupost: napravio je penal i zbog toga dobio crveni karton, a sve je dodatno sa bijele tačke kaznio David Vilja.

Kapiten Valensije poljubio je traku na lijevoj ruci, što su navijači na "Mestalji" razumjeli kao gest vjernosti svom klubu, u trenutku kada ga tokom zimskog prelaznog roka juri "pola Evrope".

Brojčano inferiorne goste ponovo je povrijedio David Silva, golom u 56. minutu za 3:0, a pogodak za čast i ponos gostiju postigao je Brazilac Nilmar u 61. minutu. Da sve bude efektnije, pobrinuo se ponovo Vilja, golom u nadoknadi vremena za 4:1.

Dešavanja na ovom meču, reprezentativac Srbije Nikola Žigić pratio je sa klupe za rezervne igrače.

Ovo je treće kolo u kojem Viljareal ne zna za pobjedu (dva remija, poraz). Godinu 2009, žuti su završili sa serijom od šest pobjeda u osam mečeva.

Na ONO Stadionu nema "ovo-ono" ove sezone. Ima samo da pobjedi Majorka!

Devetu pobjedu u devet mečeva na Balearskim ostrvima, fudbaleri Majorke ostvarili su u nedelju popodne i zauzeli četvrto mjesto u Primeri, koje bi ih u ovom trenutku odvelo u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Posljednji u nizu timova koji su poraženi napustili ONO Stadion je Deportivo - 2:0 (0:0). Upravo ovu ekipu, Majorka je i preskočila na tabeli La Lige, poslije 18. kola.

Poslije 0:0 u prvih 45 minuta, goste je načeo Suarez u prvom minutu nadoknade, a novi trijumf potvrdio je Kastro u 53. minutu.

Tinejdžer Serhio Kanales ponovo je bio strijelac za Rasing, nakon što je u prošlom kolu sa dva pogotka potopio Sevilju na njenom terenu (1:2). Ovog vikenda, gol 19-godišnjeg veziste bio je dovoljan samo za remi Rasinga kod kuće, jer je prethodno defanzivac Piniljoz zabrljao stvar i postigao autogol.

Zahvaljujući tome, Valjadolid je odnio bod.

Pretposljednja Saragosa nije uspjela da pobijedi posljednji Herez, uprkos činjenici da je gost ove sezone, do meča na La Romaredi, imao samo dva remija van svog grada i postigao jedan jedini gol.

Treći remi Herez je izborio sa igračem manje od 55. minuta - 0:0.

Prije ovog duela, iz Španije je stigla informacija da se lijevi bek reprezentacije Srbije Ivan Obradović oporavio od povrede i da će biti u sastavu, ali to nije bio slučaj.

Fudbaleri Atletiko Madrida ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu u Primeri, a računajući i revanš meč osmine finala Kupa Kralja, crveno-bijeli su od 1. januara postigli 16 golova na četiri meča. U nedelju su sa 3:2, na svom Visente Kalderonu, pobijedili Sporting iz Hihona.

Na prvi pogled, djeluje da je to bio neizvjestan meč, ali Atletiko je do nadoknade vremena vodio sa 3:1.

REZULTATI 18. KOLA:

Malaga - Hetafe 1:0 (0:0)
/Baha 84/

Rasing Santander - Valjadolid 1:1 (0:1)
/Kanales 59 - Piniljos autogol 19/

Almerija - Tenerife 1:1 (0:1)
/Goitom 61 - Huanlu 2/

Saragosa - Herez 0:0

Majorka - Deportivo La Korunja 2:0 (0:0)
/Suarez 46, Kastro 53/

Atletiko Madrid - Sporting Hihon 3:2 (1:1)
/Forlan 13, Asinsao 53, Balde 66 - Kastro penal 34, Moran 90+1/

Valensija - Viljareal 4:1 (2:0)
/Banega 6, Vilja penal 28, 90+1, Silva 56 - Nilmar 61/

U subotu:

Osasuna - Espanjol 2:0 (2:0)
/Huanfran 7, Pandijani 9/

Atletik Bilbao - Real Madrid 1:0 (1:0)
/Ljorente 3/

Barselona - Sevilja 4:0 (0:0)
/Eskide augotol 49, Pedro 70, Mesi 85, 90/

TABELA: Barselona 46, Real Madrid 41, Valensija 38, Majorka 33, Deportivo 31, Sevilja 30, Atletik Bilbao 30, Hetafe 27, Sporting 24, Viljareal 23, Atletiko Madrid 23, Osasuna 20, Rasing 20, Espanjol 19, Almerija 18, Malaga 17, Valjadolid 17, Tenerife 16, Saragosa 14, Herez 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC