• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko kao iz "Nadrealista": Bezveze crveni karton

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je selekciju Grčke u Atini, ali se kući ipak vratila sa samo jednim osvojenim bodom - 1:1 (0:1).

Utakmicu je obilježila nesvakidašnja situacija gdje se kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, nakon jednog duela, kojeg je sudija svirao u korist bh. tima, naguravao sa Kiriakosom Papadopoulosom.

Grk je Džeki koji je ležao oteo loptu, a napadač reprezentacije BiH je, vidno iznerviran, prvo uhvatio Papadopoulosa za nogu, a zatim mu skinuo šorts. Na kraju je, dok je ustajao, oborio grčkog reprezentativca koji je stajao nad njim.



...
Izvor: YouTube

Potez Papadopoulosa nije bio sportski. Džekin još manje. Međutim, u takvoj se atmosferi zna desiti da igrač napravi nepromišljen potez. Nije opravdanje, ali se dešava. Sjetimo se samo kada je Zinedin Zidan glavom udario Marka Materacija u finalu Svjetskog prvenstva.

Takvi "ekscesi" nisu bili strani ni selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću koji je kao igrač pljunuo sudiju (lii u njegovom pravcu), što ga je, kasnije će se ispostaviti, pratilo praktično cijelu karijeru. Primjera je mnogo.

Međutim, gore od samog akta “Dijamanta” je to što je kapiten nakon utakmice u izjavi sarajevskim izvještačima iz Atine rekao da mu je sudija “bezveze dao crveni karton” i da on ne zna zašto je to uradio.

...
Izvor: YouTube

Džekina izjava je toliko apsurdna da posjeća na skeč iz legendarne "Top liste nadrealista".

Podsjećamo, ovi sarajevski humoristi su, ranije pomenuti incident Mehmeda Baždarevića, pretvorili u jedan od najpoznatijih skečeva.

Naime, Meša je kao reprezentativac Jugoslavije u utakmici sa Norveškom, nakon jednog prekršaja pljunuo u pravcu sudije koji mu je nakon toga dao crveni karton. Taj potez je Baždarevića koštao odlaska na Mundijal.

Nadrealisti su na duhovit način “opravdali” potez Baždarevića.

...
Izvor: YouTube

Džeko će sigurno propustiti narednu utakmicu kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji protiv Gibraltara, a možda zbog nesportskog poteza dobije i veću kaznu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC