• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBiH: Pružićemo Grcima drugu šansu

Autor mondo.ba

Fudbalski savez BiH osudio ponašanje grčkih navijača u Atini, ali želi da selekciju Grčke u Zenici dočeka kao sportske prijatelje.

Povodom nemilih scena prije i tokom utakmice između Grčke i BiH u Atini oglasio se i Fudbalski savez BiH koji je izrazio protest i željenje, al ii istakao da je spreman da Grcima da “drugu šansu”.

Saopštenje FSBiH prenosimo u cjelosti:

“Povodom incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini, koje sigurno ne možemo nazvati gostoprimstvom, izražavamo naše proteste i žaljenje. Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu.

Izražavamo žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili „nesportski faul“.  Postupci naših navijača su bili neprimjereni ali uz više senzibiliteta i razumljivi, obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke,  koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola. Ipak, velika podrška nadjačala je i taj trenutak te zahvaljujući impulsu s tribina postignut je rezultat koji nam daje nadu za ostvarenje konačnog cilja.

Ono što ostaje, a čemu je svjedočila i šira sportska javnost,  jesu činjenice da nas ovakav doček i događaji čine tužnim i svakako zabrinutim.
Svjesni smo da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu sa nogometnim pravilima.

Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu.

Želimo, u revanšu, biti dobri domaćini a sve naše protivnike, pa i reprezentaciju Grčke, dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje.”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC