• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirlo o Juveu, pozivu Gvardiole u Barsu, Realu...

Autor mondo.rs

Italijanski veteran otkrio zašto je napustio Milano, na koje igrače se ugledao kao mlad i da li žali zbog neigranja za Barselonu i Real.

Karijeru Andree Pirla poželeo bi verovatno svaki mladi fudbaler. Igrao je za najveće klubove svoje zemlje, bio šampion Italije, Evrope, sveta i osvojio još mnoga timska i pojedinačna priznanja...

Ima, ipak, i nečega za čim žali...

"Postoji taj 'trn u oku' kada je u pitanju moja karijera, jer nisam igrao za Real ili Barselonu, klubove koji su san svakog fudbalera, ali smatram sebe zadovoljnim jer sam igrao za najveće klubove u Italiji", iskren je Pirlo u opširnom intervjuu za "Marku plus".

A, mogao je "Maestro" da zaigra i u najvećim španskim klubovima. Pep Gvardiola ga je lično zvao da dođe na Kamp Nou, dok su tokom "Kalčopoli" skandala kružile priče da će napustiti San Siro i preseliti se na Santjago Bernabeu.

"Kako sam se osećao kada je Gvardiola hteo da me dovede u Barselonu? Ko ne bi voleo da ode tamo? Igrali smo prijateljsku utakmicu sa najboljim svetskim timom u to vreme i lično me je zvao da pređem kod njih. Sastali smo se u njegovoj kancelariji posle utakmice i dugo pričali", otkrio je Pirlo i dodao:

"I danas se često čujemo. Imamo zajedničke prijatelje u Breši".

Kada je u pitanju Real, italijanski vezista nije previše detaljisao:

"Svaki igrač bi voleo da igra tamo", ponovio je kao i u slučaju Barselone.

"Fabio Kapelo je u to vreme bio trener Reala i dosta se pričalo o mogućem transferu".

Iako je očigledno postojala želja, odlzak u Španiju nikada se nije dogodio.

"Milan nije želeo da me pusti, već mi je dao novi ugovor. Da li sam razočaran? Pa, istina je da mi je krivo što nisu hteli da me puste, ali s druge strane, proveo sam 10 godina u Milanu i osvojio sve što je bilo moguće".

Do rastanka sa "rosonerima" je, ipak, došlo. Posle 10 godina u klubu, Pirlo je 2011. prešao u Juventus.

"Nisam više bio motivisan u Milanu. Bio mi je potreban novi tim, sa novim projektom, ali sa, takođe, pobedničkim ambicijama. Juventus je bio perfektan izbor. Dugo nije osvojio neki trofej, a trebalo je i da počne da igra na novom stadionu. Bilo je to sjajno mesto za novi početak", smatra 37-godišnji fudbaler.

Osvrnuo se Pirlo još jednom na Pepa Gvardiolu, odnosno na to da li je bivši fudbaler Barselone imao uticaj na njega kao mladog fudbalera.

"I ne baš. Nikada me nije mnogo zanimala njegova pozicija (zadnji vezni). Uvek sam više pratio napadače, kao što su bili Roberto Bađo ili Mišel Platini... Ali, Pep kao trener? U tome je, bez dileme, najbolji. Pogledajte šta je napravio sa Barselonom ili Bajernom. Iznad svega, Gvardiola je osoba za koju mi je izuzetna čast što je poznajem. Veoma ga poštujem".

Ko zna, možda se desi da Pirlo i Gvardiola, ipak, uspostave saradnju, odnosno da Italijan počne da radi u stručnom štabu trenera (trenutno) Mančester sitija...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC