• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Nema kazne za Anrija

FIFA nije kaznila kapitena Francuske Tjerija Anrija zbog očiglednog igranja rukom u baraž meču za SP protiv Republike Irske.

 FIFA: Nema kazne za Anrija Izvor: MONDO

Čelnici FIFA, svojom odlukom da ne kazne Anrija, još jednom su potvrdili da imaju veoma visok prag tolerancije prema jakim i moćnim savezima.

"Trikolori" su plasman u Južnu Afriku izborili nesportskim gestom svog najboljeg igrača. Napadač Barselone je pred kraj prvog produžetka sa Republikom Irskom, očiglednom rukom sprečio da lopta ode u gol-aut, da bi u nastavku akcije Vilijam Galas, na asistenciju Anrija, postigao pogodak vredan plasmana na Mundijal.

Prvi duel u Dablinu završen je pobedom Francuza od 1:0, a u revanšu, koji je odigran u Parizu, poslije 120 minuta bilo je 1:1.

U saopštenju Disciplinske komisije FIFA navodi se da u njihovom pravilniku ne postoji član koji bi mogao da se primijeni u ovom slučaju. Taj prekršaj mogao je da sankcionše samo glavni sudija slobodnim udarcem za Irce, uz eventualno kažnjavanje Anrija žutim kartonom.

"Disciplinski komitet je zaključio da nema zakonskog osnova za vođenje postupka i izricanje kazne, jer igranje rukom ne spada u teže prekršaje koji su navedeni u članu 77a Disciplinskog praviljika FIFA", navodi se u saopštenju FIFA.

Kapiten Francuske prošao je bez kazne i biće na raspolaganju selektoru Rejmondu Domeneku već na prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, 11. juna protiv Urugvaja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC