• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Januar u Zvezdi: Za Babunskim idu još 3 stranca?

Autor mondo.rs

Crvena zvezda na proleće, sasvim izvesno, neće izgledati isto kao sada. Letošnji promašaji na tržištu verovatno će biti "korigovani" u januaru.

 Januar u Zvezdi: Za Babunskim idu još 3 stranca? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ove 23 odigrane utakmice tokom prethodnih 127 dana, odnosno četiri meseca i četiri dana od premijere na Malti, pružile su sasvim dovoljno odgovora i treneru Miodragu Božoviću i sportskom direktoru Blažu Raosavljeviću, ali i samim igračima, na pitanje – ko može, a ko ne može sa uspehom da nosi crveno-beli dres.

Utoliko, ova pauza u Superligi zbog poslednjih FIFA utakmica u 2016. godini, nije poslužila lideru i šampionu samo kao odmor i period sezone kada valja napuniti baterije za poslednji juriš uoči zimske pauze, već i za prve razgovore o tome šta će biti potezi kluba tokom te iste zimske pauze.

Neke od poteza, u razgovoru za "Večernje novosti", nagovestio je direktor Raosavljević, koji je ponovio više puta iznetu tezu da je "za formiranje ozbiljnog tima potrebno vreme". Ono što to vreme produžava u nedogled, iz ugla navijača, jesu konstantni odlasci najboljih, i zimi, i leti, posle kojih se štoperica po pravilu "resetuje" na nulu.

"Svi znaju da su za formiranje ozbiljnog tima potrebne tri godine, s tim da se svakog prelaznog roka on samo pojačava. Nažalost, naši stari dugovi i obaveze ne omogućavaju nam da formiramo budžet bez nužne prodaje igrača. Mi sve činimo da u januarskom prelaznom roku formiramo bar 80 odsto tima, ali to, u našim okolnostima, često nije izvodljivo. Pokušaćemo, ali navijači moraju da znaju realnu sliku", rekao je Raosavljević i nagovestio da će klub, sasvim izvesno, napustiti najbolji strelac u prethodnih godinu i po dana, Ugo Vijeira.

"Nemamo na stolu konkretnu ponudu za Uga. Kad je on u pitanju, tokom cele godine se neko interesuje za njega jer je kvalitetan igrač, ali sada ne bih da prejudiciram rasplet. Pričamo sa njim oko produžetka ugovora, ali još nema konkretnih poteza. Videćemo, nadamo se da će potpisati novi ugovor, a s druge strane ako stigne konkretna ponuda koja će odgovarati i njemu i nama možda ga i prodamo u januaru".

Inače, Vijeiri ugovor ističe u junu i januarski prelazni rok poslednji je u kom Crvena zvezda može da dobije kakvo-takvo obeštećenje za Portugalca, osim ukoliko u međuvremenu on ne produži ugovor, ali takvi raspleti su bili zaista retkost u srpskom fudbalu u poslednjih nekoliko sezona.

Češće se događalo da oni kojima ističe ugovor sačekaju da se to i dogodi, makar ne igrali.

Jedan od onih koji će u junu 2017. postati slobodan igrač je i Marko Petković.

Sezona 2016/17

Došli: Stefan Mitrović, Džon Ruiz, Adam Mičel, Marko Poletanović, Pablo Mouče, Gelor Kanga, Tomas Fibel, Andrija Luković.

Otišli: Aleksandar Katai, Luis Ibanjez, Marko Marinković, Dušan Živković, Bruno Matos, Savo Pavićević, Zlatko Iličić, Saša Stojanović, Nenad Gavrić, Nemanja Ahčin, Džoš Parker, Edson Silva.

"Trebalo bi sa njim da produžimo ugovor... ", bio je odgovor sportskog direktora.

Upitan za to da li je tačno da se Kinezi, pored Vijeire, raspituju i za trenera Miodraga Božovića, Raosavljević je kratko i šturo rekao...

"Božović je trener Zvezde..."

Za razliku od Vijeire, koji se relativno brzo adaptirao na početku sezone 2015/16 i počeo da postiže golove kao na traci, neki igrači dovedeni prošlog leta u nameri da se stvori tim bar za Ligu Evrope do danas nisu pokazali ni deo onoga što ih je preporučilo generalnom direktoru Zvezdanu Terziću i tandemu Raosavljević/Božović.

Recimo, Pablo Mouče...

"Nije se uklopio, ali ima ugovor do kraja sezone o pozajmici. Postoji mogućnost da ode već sada, videćemo sa njim", rekao je Raosavljević i odmah prihvatio ocenu da Crvena zvezda, posle Edsona, nije "pogodila" ni narednog štopera iz inostranstva, Tomasa Fibela.

"Fibel je bio standardan u Rusiji, ali se nije snašao u Zvezdi, sistem igre mu ne odgovara. Fabio Kanavaro je bio među pet najboljih defanzivaca sveta, pa se u Realu nije snašao na širokom prostoru i vratio se u Italiju. Nije lako dovesti adekvatnog štopera, ali smo poslednjih šest meseci pratili određene igrače...", rekao je i dodao da klub i dalje prati šta se događa sa Milanom Mitrovićem iz Mersina, koji je letos pokušao da raskine ugovor i dođe u Zvezdu, ali nije uspeo.

Raosavljević se nije složio sa ocenom da Crvena zvezda ove jeseni pruža loše partije.

"Ako igramo loše, kako smo onda prvi i imamo šest bodova više od rivala? Kako dajemo skoro tri gola po meču? Ne igramo tako moćno kao u ovo vreme prošle godine, ali ja bih lično voleo da mi i dalje budemo na ovom nivou, a da osvojimo titulu", uzvratio je pitanjima Raosavljević i za kraj poručio da će iz Omladinske škole u prvi tim uskoro stići "nova garnitura" talenata.

"Nastavljamo sa forsiranjem igrača iz naše škole. Stižu Luka Adžić, Uroš Račić, Dejan Joveljić, godinu dana mlađi su Nikolić i Luka Ilić, tu je i Romanić. Imamo nove nade, ali sistem takmičenja ne dozvoljava nam da više njih dobija šansu", rekao je sportski direktor Crvene zvezde na kraju intervjua za "Večernje novosti".

IMENOVANI NOVI POTPREDSEDNICI

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda izabrao je u utorak uveče zamenika predsednika kluba i dva potpredsednika.

Funkciju zamenika predsednika Zvezda ubuduće će obavljati profesor Božidar Cerović, dok će potpredsednici biti privrednik Milenko Kostić i nekadašnji fudbaler kluba iz Ljutice Bogdana Jovan Kule Aćimović.  Kako se navodi u sopštenju Zvezde, formirana je radna grupa od deset članova koja će raditi na izmenama i dopunama statuta kluba kako bi se uskladio sa novim Zakonom o sportu.

"Radna grupa ima zadatak da pripremi izmene i dopune statuta do proleća 2017. godine i naredne sednice skupštine kluba koja jedina ima mogućnost da menja statut", navodi se u saopštenju Zvezde.

Upravni odbor Zvezde je razmatrao i finansijsku situaciju i doneo zaključak da se "uz velike napore operativnih struktura uspešno održava finasijska stabilnost".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC