• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Rumuniji: Umro Daniel Prodan

Autor mondo.rs

Standardni član čuvene generacije rumunskih reprezentativaca koji su stigli do četvrtfinala Svetskog prvenstva preminuo u 45. godini od srčanog udara.

Bivši reprezentativac Rumunije, petostruki uzastopni šampion države sa Steauom iz Bukurešta, a zatim član Atletiko Madrida i Glazgov Rendžersa, Daniel Prodan, umro je u 45. godini od srčanog udara.

U tom trenutku, Prodan se nalazio u porodičnoj kući sa suprugom Licinijom, koja je pozvala hitnu pomoć, ali su lekari po dolasku mogli samo da konstatuju smrt, prenose rumunski mediji.

Prodan je bio član čuvene generacije rumunskih reprezentativaca koji su 1994. stigli do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Sjedinjenim Američkim Državama, kada su penalima eliminisani od Švedske.

Najuspešnije trenutke u karijeri, pouzdani štoper imao je sa Steauom iz Bukurešta, sa kojom je od 1992. do 1996. pet puta uzastopno bio šampion Rumunije. Dobre partije donele su mu transfer u Atletiko Madrid, za koji je nastupao godinu dana (34 utakmice, 4 gola), a zatim za 2,2 miliona funti prešao u Glazgov Rendžers, kod trenera Dika Advokata (ne tako davno, kratkotrajnog selektora Srbije).

Transfer u Rendžers je, međutim, obavijen velom tajni, pošto je Prodan potpisao za škotski klub bez prethodnih lekarskih pregleda, a ubrzo je ustanovljeno da ima ozbiljnu povredu kolena, pa za slavni klub nije odigrao ni minut!

Glazgov je napustio posle dve i po godine (bez ijedne takmičarske utakmice), a nedugo po povratku u Rumuniju, 2003. je završio igračku karijeru u dresu Nacionala iz Bukurešta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC