• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Realu: Operacija i 4 meseca pauze za Bejla!?

Autor mondo.rs

Real Madrid izgubio je važnog igrača na dug period i to u trenutku kada slede veoma, veoma važni mečevi.

Nije mesec dana. Nije početak 2017. Nego, prema poslednjim izveštajima, operacija i četiri meseca mirovanja.

Isprva, mislilo se da će Real Madrid morati u Barselonu, ali i Osaku i Jokohamu bez Gareta Bejla, a potom i na derbi prve faze Lige šampiona sa Borusijom Dortmund.

Kasnije u toku dana pojavila se još gora prognoza - povreda desnog skočnog zbloga zahteva operaciju koja je već zakazana, za 29. novembar u Londonu, a potom će se krilni napadač šampiona Evrope oporavljati oko četiri meseca.

To, konkretno, znači da će trener Zinedin Zidan na 100 miliona evra plaćenog igrača moći da računa tek pred kraj sezone 2016/17, do kada bi mnogo toga moglo da bude odlučeno.

Real je u četvrtak, dva dana nakon što se Bejl povredio u Lisabonu, saopštio da je operacija neophodna zbog "traumatične" povrede ligamenata zgloba i da će je obaviti doktor Džejms Kalder iz "Kralj Edvard VI" bolnice u Londonu, a da će superviziju vršiti Realovi lekari Hesus Olmo i Mikel Aramberi.

Dijagnoza je isprva glasila ovako – sjajni velški fudbaler zbog teške povrede zgloba koju je zadobio u utorak uveče u Lisabonu neće moći da igra najmanje do početka 2017. godine, a to znači da će propustiti šest ili sedam mečeva u četiri takmičenja, objavila je "Marka" u četvrtak ujutru.

Bejl se povredio na utakmici Sporting – Real Madrid (1:2) i odmah se videlo da povreda zgloba nije naivna, ali je magnetna rezonanca pokazala da se radi o teškom istegnuću ligamenata zbog čega ne bi trebalo očekivati strelca sedam golova, uz četiri asistencije ove sezone, pre druge polovine marta na terenu.

Raspored:

26. 11. Real Madrid – Sporting Hihon (La Liga)

30. 11. Real Madrid – Leonesa (Kup kralja)

03. 12. Barselona – Real Madrid (La Liga)

07. 12. Real Madrid – Borusija Dortmund (Liga šampiona)

10. 12. Real Madrid – Deportivo La Korunja (La Liga)

15. 12. polufinale FIFA svetskog prvenstva klubova

18. 12. finale FIFA svetskog prvenstva klubova*

Teško je nabrojati mečeve koje će Bejl propustiti, ali dovoljno je popisati samo obaveze Reala do 1. januara 2017. i biće jasno o kakvom se hendikepu radi.

To konkretno znači da će naredni "El klasiko", 3. decembra u Kataloniji, ali i FIFA svetsko prvenstvo za klubove u Japanu, proteći bez jednog od najboljih fudbalera sveta, koji je igrajući za Real Madrid od 2013. godine do danas postigao 66 golova uz 50 asistencija.

Treba napomenuti da zvaničnog prvaka Evrope tek očekuje derbi prve faze Lige šampiona sa Borusijom Dortmund u kojem bi ekipa Zinedina Zidana morala da napadne prvo mesto u grupi i tako izbegne žreb iz "drugog šešira".

Za razliku od španske "Marke", velški portal "Wales Online" doneo je u startu još goru prognozu i nave da je zbog "traumatične" dislokacije desnog skočnog zgloba neophodna operacija, koja bi Bejla (27) mogla da odvoji od terena nekoliko meseci.

To je kasnije potvrđeno i u španskim medijima.

Bejlu je ovo deveta povreda od dolaska u Madrid za oko 100 miliona evra, koliko je zaradio Totenhem. On je do sada propustio 25 utakmica zbog povreda, mada se u taj zbir ne unose mečevi koje Bejl nije igrao ili nije počeo tokom perioda povratka u formu.

Zidanov sastav je prvi u Primeri sa 30 bodova, četiri više od branioca trofeja, Barselone, dok u Ligi šampiona zauzima drugo mesto u Grupi F sa dva boda manje od Dortmunda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC