• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Džeko će biti najbolji strijelac Serije A

Autor mondo.ba

Safet Sušić oduševljen kako ove sezone igra Edin Džeko. Iznenađen Pjanićevom odlukom da ode u Juventus.

Bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić bez posla je od januara, kada je raskinuo ugovor sa francuskim drugoligašem Evijanom.

Posljednjih dana pominje se kao kandidat za selektora Omana.

" Imao sam prije nekoliko dana razgovore sa jednim predstavnikom Omana. Pored mene, ima još nekoliko kandidata, pa vidjećemo. Sve bi se trebalo znati najkasnije do ponedjeljka", kazao je Sušić za avaz.ba.

Prije nego što je 2009. godine preuzeo “Zmajeve”, Sušić je godinama radio u Turskoj, gdje je vodio Konjaspor, Rizespor, Ankaraspor... Čak je bio veoma blizu preuzimanja istanbulskog velikana Galatasaraja.

" Da, bilo je to u ljeto 2005. Angažman je bio skoro gotov, a onda su se u Galatasaraju, ne znam zbog kojih razloga, odlučili za Belgijanca Erika Geretsa. Dobro, to je život fudbalskog trenera. Nikad ne možeš biti siguran u posao. Ne bih imao ništa protiv da razmislim o ponovnom odlasku u Tursku, naravno ako bude adekvatne ponude",  kaže Sušić.

Naravno Sušić prati igre reprezentacija Bosne i Hercegovine.

" Sve ide prema planu, sedam bodova je dobar učinak. Mislim da je to planirao i selektor Mehmed Baždarević, s kojim sam u kontaktu. Šteta je što nismo pobijedli Grčku u gostima, a bili smo tako blizu. Mislim da imamo realne šanse za drugo mjesto, pogotovo ako u junu naredne godine dobijemo Grke u Zenici. Belgijanci su nedodirljivi", analizirao je bivši selektor.

Glavni adut u kvalifikacijama za odlazak na SP 2018. godine u Rusiji je Edin Džeko, koji u Romi igra možda i najbolji fudbal u karijeri.

" Džeko je veliki napadač i vjerujem da će, ako ovako nastavi, biti najbolji strijelac italijanskog prvenstva. Bio je golgeter njemačke Bundeslige igrajući za Volfsburg, nastupajući za Mančester siti bio je među najboljim napadačima engleske Premijer lige. Za ofanzivnog igrača najvažnije je da mu trener vjeruje i onda kada ne ide. Mislim da Lućano Spaleti  ima veliko povjerenje u Džeku i on mu to na najbolji način vraća", istakao je Pape.

Kada je u pitanju Miralem Pjanić, Sušića je iznenadilo što je prešao iz Rome u Juventus.

" Iskreno, malo me je iznenadilo što je ljetos napustio Romu. Bio je jedan od lidera Rimljana, poštovan kod navijača i trenera, i “Vučica” je veliki klb... S druge strane, izazov je biti član velikana kakav je Juventus. Samo što u “Staroj dami”, za razliku od Rome, nemaš pravo na kiks, jer te italijanski novinari, u slučaju slabije partije, uzmu na zub. No, Pjanić ima kvalitet da bude sjajan i u Torinu", kazao je Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC