• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"adidas" traži objašnjenje od Nastasića i Šalkea

Autor mondo.rs

U serijalu "Football Leaks", doduše šturo, pominje se i Matija Nastasić koji je navodno morao da dokazuje da iz zdrastvenih razloga ne može da nosi "adidas" kopačke.

 "adidas" traži objašnjenje od Nastasića i Šalkea Izvor: MN PRESS

U "Football Leaks" serijalu, čija je najnovija epizoda uzdrmala deo fudbalske Evrope, nije pominjan veliki broj srpskih fudbalera.

U decembarskom "izdanju" samo se kratko i šturo pominje Matija Nastasić i njegova situacija u Šalkeu koja se tiče – kopački!

Naime, Šalke je jedan od brojnih nemačkih klubova koji je čvrsto ugovorom vezan za "adidas", koji će bar do 2018. biti tehnički partner kluba sa "Feltins arene" na ime čega plavima isplaćuje sedam miliona evra godišnje. Šta će biti potom, da li će "Under Armour" uspeti da "ukrade" jedan od najpopularnijih klubova Bundeslige ponudom od 10 do 12 miliona po sezoni, nije poznato, ali poznato je da pojedini fudbaleri trpe pritiske zbog toga što u "adidas" eri nose – "Nike" kopačke.

Jedan od njih je i Nastasić, koji je prema "Football Leaks" saznanjima objavljenim u nemačkom "Die Spiegel" magazinu, mora da dostavi zvanično medicinsko uverenje da iz zdravstvenih razloga ne sme da nosi "adidas"!

Nezvanično, prema "Špigelu", Nastasić je 2015. godine potpisao ugovor sa "adidasom", ali je potom nastavio da nosi "Nike" kopačke, zbog čega je nemačka kompanija zatražila objašnjenje i od igrača i od kluba. Ne navode se razlozi zbog kojih je Nastasić - ako je ovo istina - povredio ugovor sa novim partnerom, ali se iz teške povrede koju je doživeo u Šalkeu i prirode same vesti, da "adidas" traži lekarsko uverenje, može samo naslutiti da je procena našeg reprezentativca da mu nešto kod novih kopački nije odgovaralo.

Nastasić je 17. avgusta 2015. godine, u 1. kolu Bundeslige, doživeo najtežu povredu u sportu, kidanje Ahilove tetive i zbog toga je pauzirao do 18. aprila ove godine, punih 245 dana tokom kojih je propustio 38 utakmica kluba iz Gelzenkirhena. Kada se vratio na teren, nastavio je da igra u "Nike" kopačkama.

Inače, iako daju milionske sume za partnerstva sa najvećim klubovima, proizvođači opreme ne mogu da utiču na to koje će kopačke birati fudbaleri, osim ako nemaju pojedinačne ugovore sa njima. Tako Leo Mesi igra za Barselonu u "Nike" opremi, ali je dugogodišnji promoter "adidas" kopački, dok je u Real Madridu obrnuta situacija sa Kristijanom Ronaldom.

I u Šalkeu je "šareno" – Nastasić, Maks Mejer, Sead Kolašinac, Benjamin Stambuli i još nekolicina igrača nastupa u "Nike", a Alesandro Šop, Nabil Bentaleb, Naldo, Denis Aogo, Benjamin Hevedes i drugi u "adidas" kopačkama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC