• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štampa raspalila po Đukiću i igračima

Dnevni listovi posle poraza od Ukrajine (0:2) složni u oceni da je budućnost srpskog fudbala krajnje nevesela.

 Štampa raspalila po Đukiću i igračima Izvor: MONDO

Mogu teniseri, odbojkaši, vaterpolisti i drugi da pobeđuju do mile volje, ali fudbalska reprezentacija uvek će ostati "mezimče" nacije i ekipa čiji neuspesi i nemoć najviše bole.

Posle poraza u prijateljskom odmeravanju snaga sa Ukrajinom (0:2) u Kijevu, dnevne novine u četvrtak konstatuju kako je Srbija samo čudom izbegla katastrofu i da će selektor Miroslav Đukić morati dosta da se pomuči kako bi do jeseni i početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi uigrao linije tima.

Na naslovnoj strani "Sportskog žurnala" stoji poruka: "Đukiću, hvala i zbogom", ispod koje se kaže da je Srbija poražena "u igri bez duha, ideje i sistema".

Dnevni list "Sport" je udarni deo naslovnice posvetio špekulacijama o ljubavnoj idili Novaka Đokovića i Marije Šarapove, dok su fudbaleri spušteni na (zasluženo) dno.

Naslov "I sa Đukićem bride obrazi" jasno poručuje da se u igri reprezentacije i odnosu pojedinaca prema dresu nije promenilo ništa u odnosu na vreme kada je selektor bio Havijer Klemente.

"Ševčenko i društvo stavili su nam so na ranu i samo potvrdili da je agonija srpskog fudbala potpuna. Hteli smo novog selektora, a dobili smo stare brige", konstatuje izveštač iz Kijeva i dodaje da Đukić kao početnik u poslu i nezreo trener "ne može da bude dovoljan autoritet za imena koja nose dresove najvećih evropskih klubova".

Naslov u "Glasu javnosti" je "Ukrajinski čas", u "Kuriru" jednostavno "Ćorak", a u listu "Press" - "Ukrajinci Đukiću otvorili oči". "Politika" sažima utiske u naslov "Ni igra, ni rezultat".

Konstatacije su uglavnom iste - Srbija uopšte ne liči na ozbiljan tim. Odbrana u pojedinim fazama utakmice funkcioniše dobro, ali igra u fazi napada predstavlja ogroman problem. Standardni fudbaleri bili su - standardno indolentni, dok novajlije nisu ničim ubedile da im je mesto u timu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC