• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordan Petrić protiv Partizana!

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler i generalni sekretar Partizana, do skoro i član Skupštine crno-belih, prvi put kao trener Čukaričkog protiv "svojih". "Partizan možda ne igra bogzna kakav fudbal, ali igra siguran fudbal", kaže Petrić.

 Gordan Petrić protiv Partizana! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Čak 22 boda prednosti ima Partizan u odnosu na Čukarički, pred njihov duel na Banovom brdu (nedelja, 11. decembar, od 16.30 časova, TV prenos Arena sport 1).

Krajnje neobično, gledajući prethodne sezone, u kojima je Čukarički bio i te kako konkurentan rival. Sada je, međutim, situacija potpuno drugačija. Tim sa Banovog brda znao je u prethodnim sezonama da "zagorča život" komšijama sa Topčiderskog brda, da "otkine" bod ili uzme sva tri. Pa, i u Humskoj.

I Partizanu i Čukaričkom su potrebni bodovi. Crno-belima sa Topčiderskog brda da bi zadržali priključak sa Crvenom zvezdom, a belo-crnima sa Banovog brda da bi u boljoj poziciji i raspoloženju otišli na zimsku pauzu i pripremili se za prolećni deo sezone i atak na plej-of.

Ekipa sa Banovog brda je veoma loše započela sezonu, pa i pored evidentnog napretka u igri i rezultatima trenutno zauzima tek 12. mesto na superligaškoj tabeli sa samo 20 osvojenih bodova. "Brđani" su ostvarili samo pet prvenstvenih pobeda, od čega četiri u prethodnih sedam prvenstvenih kola.

"Nama su potrebni bodovi. Biće zahtevna utakmica, a mi moramo da uradimo 'domaći zadatak'.
Partizan, možda, ne igra bogzna kakav fudbal, ali igra siguran fudbal. To pokazuju rezultati, pogotovo otkako je Marko (Nikolić) došao za trenera. Partizan je dosta utakmica završio bez primljenog gola, čvrsta, stabilna ekipa. Ima nekoliko igrača koji mogu da nam naprave problem, ali ima prostora da i mi njima napravimo problem", rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Njegova poruka fudbalerima Čukaričkog je ova: "Da se ne opterećuju imenom Partizana, već da odigraju najbolje što mogu u ovom trenutku".

Sa trenerom se saglasio veteran Igor Matić, koji je, prethodno, od svog šefa dobio pohvale za požrtvovanje, ponašanje i za sve što daje klubu i timu.

"Igramo protiv ekipe koja je u fenomenalnoj serij. Partizan igra dobro, disciplinovano, kvalitetno... Da ih ne hvalim mnogo, ali, zaista, imaju mnogo vrlina, Marko ih odlično vodi. Međutim, moramo da probamo da učinmo sve da u preostale dve utakmice skupimo što više bodova. Moramo da budemo pametni i dicplinovani, ali i agresivni. Partizan je favorit, to pokazuje tabela, ali papir je jedno, a teren je drugo merilo", kaže iskusni Matić.

Upitan kako se dogodilo da Čukarički, posle nekoliko odličnih sezona, toliko "padne", Matić je dao jednostavan i racionalan odgovor:

"Nama je u prethodnom periodu otišlo 14, 15 igrača. Pravili smo tim tri godine i s obzirom na sve okolnosti u srpskom fudbalu, normalno je da su mnogi otišli. Za ove mlađe igrače, koji imaju kvalitet, potrebno je vreme da bi došli na traženi nivo".

Gordan Petrić na jednoj od Skupština FK Partizan
Izvor: MONDO

SUPERLIGA, 20. kolo:

petak:

Javor - Vojvodina (17.00, Arena Sport 1)

subota:

Borac - Radnik (13.00)
Metalac - Voždovac (13.00)
Napredak - Mladost Lučani (13.00)
Rad - Novi Pazar (13.00)
Spartak - Bačka (13.00)
Crvena zvezda - Radnički Niš (18.00, Arena Sport 3)

nedelja:

Čukarički - Partizan (17.30, Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 48 bodova, Partizan 42, Vojvodina 42, Napredak 34, Mladost 32, Radnički Niš 29, Spartak 29, Javor 26, Rad 21, Voždovac 21, Metalac 20, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 14, Novi Pazar 12, Borac Čačak 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC