• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion pregazio Siti, het-trik Vardija!

Autor mondo.rs

Kolarov je golom i asistencijom pri rezultatu 4:0 umanjio utisak o blamaži "građana" na "King Power" stadionu. Pogledajte golove.

Koton – Edžhil, Foster, Kernahan, Kurl – Flitkroft, Simpson, Samerbi – Rosler, Valš, Kuin.

Ovo je sastav Mančester sitija koji je 17. aprila 1995. godine gubio 2:0 posle 45 minuta na "Ivud Parku" u Blekburnu i na kraju pobedio Roverse rezultatom 2:3.

Od tada, prošla je 21 godina, a "građani" nisu uspeli da pobede u premijerligaškoj utakmici na strani na kojoj su gubili makar golom razlike.

A, danas je bilo "dva razlike" posle pet minuta, "tri razlike" posle 20 i onda, umesto preokreta:

Lester siti – Mančester siti 4:2 (3:0) u derbi meču subotnjeg programa po kiši na Ostrvu i to samo tri dana nakon što je šampion Engleske doživeo blamoidan poraz od 5:0 od Porta, u Portugaliji, u okviru Lige šampiona.

Verovali ili ne, Vardi je danas upisao prvi het-trik u Premijer ligi i za to mu je bilo potrebno 85 utakmica.

To je fudbal danas!

Siti je, računajući od poraza od Čelsija 2011. godine, imao pet uzastopnih pobeda nad aktuelnim šampionima Engleske, a onda kada se dogodilo da je na red došao susret sa braniocem titule koji se nalazio samo na BOD iznad zone ispadanja, upisan je pravi debakl koji Pep Gvardiola, bukvalno, nije mogao da gleda očima.

Svako malo hvatao se za čelo najskuplji trener današnjice po pljusku na "King Power" stadionu gde je najubedljiviji poraz sezone "građana" ublažio naš Aleksandar Kolarov "klasik" golom iz slobodnog udarca u 82. minutu i to u trenutku kada su "lisice" već vodile 4:0, uz het-trik žestoko osporavanog Džejmija Vardija koji se ove večeri našalio sa sporom i previsoko postavljenom odbranom Man-sitija.

Asistencijama kasnije opravdano zamenjenog (opravdano, jer je pretrčao "maraton") Islama Slimanija, Vardi i Endi King tresli su efektnim udarcima mrežu Klaudija Brava u 3, i 5. minutu, što je Klaudio Ranijeri burno proslavio, a što je – ujedno – nateralo Gvardiolu da panično pomera linije tima pokušavajući da sabere ekipu.

Ali, kupio je samo 15-ak minuta prividnog mira, koji je poništen novim Vardijevim golom, u 20. minutu, za velikih 3:0 u korist tima koji je počeo meč serijom od pet utakmica bez pobede u Premijer ligi, odnosno samo jednim trijumfom u poslednjih devet kola.

Ako je neko očekivao benitezovski "kambek", on je izostao – Lester se skupio startom drugog poluvremena, izdržao jalovu inicijativu gostiju, a onda je u 78. minutu Vardi iskoristio veliku grešku preskupo plaćenog i nedovoljno iskusnog Džona Stonsa, pa je uz pomoć stative, iz "mrtvog ugla", povisio na 4:0.

Tek tada, kada je domaća publika uveliko slavila slatku, ali i rezultatski veoma važnu pobedu, Kolarov je uspeo da savlada Rona-Roberta Celera, golmana koji se u prvih 45 minuta nije susreo ni sa jednim udarcem u okvir gola.

Celera je u 91. minutu savladao i Nolito, na asistenciju Kolarova, posle čega je Siti imao i odličnu šansu, no velika drama izbegnuta je i sporovoznim izmenama koje je Ranijeri napravio u nadoknadi vremena shvativši da su njegovi igrači prerano počeli da slave tri boda.

Siti je danas doživeo treći poraz u ligi, uz tri remija, a podsećamo da su Gvardiolini momci otvorili sezonu sa 11 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i da od tada – ne zamerite na izrazu – "ne znaju gde biju".

S obzirom na to da je Arsenal danas pobedio Stouk, uprkos ranom vođstvu gostiju, "tobdžije" od danas imaju četiri boda više od Liverpula i Sitija, dok Čelsi u nedelju ima priliku da trijumfom nad VBA ode na "plus 7" u odnosu na "redse" i "građane".

GOLOVI

3. minut: Džejmi Vardi 1:0!


5. minut: Endi King 2:0! 


20. minut: Džejmi Vardi 3:0!


78. minut: Džejmi Vardi 4:0!


82. minut: Aleksandar Kolarov 4:1! 


91. minut: Nolito 4:2!   


Na prethodmih pet mečeva odigranih u subotu domaćini su dali po tri gola i samo jedan nije zabeležio pobedu.

Evo svih rezultata, strelaca, tabele, kao i snimaka golova.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC