• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramos i "lepotice" u nadoknadi - kad je bitno, ON!

Autor mondo.rs

Nije u najužem izboru za fudbalera godine, ali su njegovi golovi bili i te kako dragoceni za Real Madrid u ovoj 2016. I ne samo u njoj. Podsećamo se svih njegovih pogodaka koji su odlučili pobednika u nadoknadi vremena!

"Sei bella come un gol de 90'"

Ovako glasi čuveni grafit na nepoznatoj trošnoj zgradi u Italiji.

Očigledno ga je napisao neki romantik, ali i zaljubljenik u fudbal, i u bukvalnom prevodu znači "lepa si kao pogodak u devedesetom minutu". Teško da je ovo delo Serhija Ramosa, ali s obzirom na to koliko često pogađa kada počne da "otkucava" nadoknada vremena - bilo bi glupo sa naše strane isključiti ga iz trke za fudbalskog "Benksija".

Štoper Real Madrida, ovo valja naglasiti nekoliko puta, ovog vikenda je doneo pobedu u meču koji bi na kraju maja mogao da bude ključan kada se budu prebrojavali bodovi za titulu šampiona!

Mardiđani su gubili od Deportiva, uspeli su da izjednače u 84. minutu preko Marijana, a Serhio Ramos je još jednom fantastično reagovao posle prekida, duboko u nadoknadi vremena, i savladao Pržemislava Titona za eksploziju oduševljena na "Santjago Bernabeu".

Nije pomoglo gostima ni to što je čitava tribina upozoravala na ovakav epilog...

Pre izvođenja kornera navijači Real Madrida su pevali o tome da će Serhio Ramos dati gol, i svi znaju da u takvim situacijama lopta obično ide na njega, ali ni to im nije bilo od koristi.

Pogledajte to ludilo pre i posle pogotka na tribini iza gola!

Serhio Ramos ove godine nije u najužem izboru za igrača godine, mada je to možda svojim liderstvom na terenu i važnim pogocima možda i zaslužio. U svojoj karijeri postigao je mnogo pogodaka, a naročito je bio impresivan "onda kada je to bilo važno".

Toliko puta su baš njegovi golovi u nadoknadi vremena donelo sreću navijačima Real Madrida.

Kada bi se "vadila" statistika - postideo bi neke od najboljih fudbalera sveta, kako bivših tako i sadašnjih, ali verovatno i neke od njegovih saigrača koji su znali da "nestanu" kada Real Madrid gubi i čeka čudo za pobedu.

Srećom, ON je tu da ih vadi...

Podsetimo se svih njegovih najvažnijih golova u, lepom, devedesetom minutu!


23. APRIL 2006. GODINE: REAL MADRID - MALAGA 2:1 (0:1)

Ni mesec dana nakon što je napunio samo dvadeset godina (!), a već bio standardan u odbrani Real Madrida, pokazao je sklonosti ka liderstvu. "Kraljevići" su jurili lidera Barselonu, ali i Valensiju koja im je bežala dva boda, pa je pobeda protiv "fenjeraša" Malage bila imperativ.

Međutim, daleko od toga da je bilo lako.

Rikardo Bovio je doveo goste u prednost u 23. minutu, a napadi Real Madrida nisu bili preterano korisni do 66. minuta kada je, sadašnji trener, Zinedin Zidan pogodio za poravnanje.

Međutim, čekao se 90. minut kada je Ramos sjajno reagovao i golom završio odličan meč.

Ova pobeda nije uticala na to da Barselona ne osvoji titulu, ali jeste da Real Madrid završi ispred Valensije i tako izbegne igranja kvalifikacija za Ligu šampiona, što je tada treće mesto u Primeri donosilio... Umalo su ostali na četvrtom mestu gde bi se borili sa Osasunom.

Real - Dortmund
Izvor: YouTube


30. APRIL 2013. GODINE: REAL MADRID - DORTMUND 2:0 (0:0)

U međuvremenu je bio jedan "nebitan" u porazu od Espanjola u novembru 2007. godine, ali i jedan za pobedu protiv Barselone u martu 2013. godine. Međutim, tada je Ramos "požurio", i gol za pobedu postigao u 82. minutu, pa ga, nerado, nećemo uvrstiti na ovu listu...

Idemo mesec dana unapred.

Prvo je Real Madrid "deklasiran" od strane Borusije Dortmund u prvom meču polufinala Lige šampiona (4:1), ali nije se predavao sedam dana kasnije na svom "Bernabeu".

Uvukla se panika u redove "milionera" kada je Karim Benzema pogodio u 82. minutu, a pred sam početak nadoknade vremena i Serhio Ramos nakon asistencije Francuza.

Nogom, zakucao loptu u mrežu!

Ostalo je da se igra još čak sedam-osam minuta, a upravo bi taj još jedan pogodak Real odveo dalje.

Napadao je Real, probao je Ramos još jednom, ovoga puta glavom, međutim, izdržao je Roman Vajdenfeler sve nalete. Setite se i da je Felipe Santana ušao da pojača odbranu...

Ko zna, da je Žoze Murinjo u tom trenutku znao kakav je "meč viner" i Alvaro Morata, možda bi pametnije "potrošio" izmene i odveo Real Madrid u finale Lige šampiona.

Ramos finale LŠ
Izvor: YouTube


24. MAJ 2014. GODINE: REAL MADRID - ATLETIKO MADRID 4:1 (0:1, 1:1)

I prelazimo na onaj najvažniji, onaj koji će obeležiti Ramosovu trofejnu karijeru.

Finale Lige šampiona na "Lužu" koje će se dugo pamtiti i koje je Real Madridu donelo "decimu". Delovalo je da će gradski rival ipak podići najvažniji trofej na svetu, ali se pitao i Serhio Ramos. Dijego Godin je svoj tim doveo u vođstvo 36. minutu, ali niko neće pamtiti njegov gol.

Pamtiće se onaj Serhija Ramosa, nakon kornera, u trećem minutu nadoknade!

Fantastično je skočio nakon centaršuta Luke Modrića, a Tibo Kurtoa je bio nemoćan...

Do kraja meča Real je preko Bejla, Marsela i Kristijana Ronalda stigao do ubedljivih 4:1, ali je jasno i laicima koji je pogodak bio od najveće važnosti, i koji gol je slomio rivala do te mere da ne može da se vrati u meč, a već je bio pred pobedom...

Valja napomenuti da je Serhio Ramos u polufinalnom meču sa Bajernom dva puta tresao mrežu.

Ramos Superkup
Izvor: YouTube


9. AVGUST 2016. GODINE: REAL MADRID - SEVILJA 3:2 (1:1, 2:2)

Ponovo u borbi za trofej.

Manje važan od onog u Ligi šampiona, ali ipak važan...

U jednom od najspektakularnijih mečeva ove godine, koji je sudio naš Milorad Mažić, viđena su dva luda preokreta. Prvo je "šareni" Real Madrid poveo prelepim pogotkom Marka Asensija, da bi Franko Vaskez i Jevhen Konopljanka doneli vođstvo Sevilji i doveli ih nadomak trofeja.

Ali, u trećem minutu nadoknade Serhio Ramos je uveliko "kampovao" u šesnaestercu Rika, i sačekao je odličnu loptu Lukasa Vaskeza kako bi sa druge stative lako pogodio za produžetke.

Tamo je bilo svačega, a Dani Karvahal je ovu utakmicu učinio još luđom pogotkom u 119. minutu:

Na ovom meču nije bilo ni Bejla, a ni Ronalda, pa je jasno da je kapiten morao da rešava sve.

Ramos Barsa
Izvor: YouTube

3. DECEMBAR 2016. GODINE: BARSELONA - REAL MADRID 1:1 (0:0)

Ostajemo u ovoj godini i idemo na početak ovog meseca.

"El Klasiko" je mogao da pokvari sve dosadašnje rezultate Real Madrida, ne znaju za poraz, i da Barselonu približi svom najljućem rivalu nakon nekoliko kikseva. I bili su bolji Katalonci, reklo bi se da su zasluženo vodili pogotkom Luisa Suareza sa početka drugog poluvremena, a pravo je čudo kako je to bio jedini pogodak tima Luisa Enrikea.

Real Madrid je bio oslabljen neigranjem Gareta Bejla, ali i recimo Tonija Krosa. Ali, nema izgovora.

Serhio Ramos to najbolje zna i učinio je sve da razveseli svoje navijače.

Sjajno se snašao posle slobodnog udarca Luke Modrića, da, opet on, i postigao pogodak na početku nadoknade vremena. Pobegao je Havijeru Maskeranu, a kada je sam - nema spasa!

Nije bio za pobedu kao u pomenutom duelu iz 2013. godine, ali je bio, možda i slađi!


Sam je posle meča priznao da njegov tim možda i nije zaslužio bod, ali je on ipak taj koji ga je "ukrao" iz Barselonine računice.

10. DECEMBAR 2016. GODINE: REAL MADRID - DEPORTIVO 3:2 (0:0)

I idemo na onaj najnoviji, svega sedam dana nakon čuvenog iz "El Klasika".

Kockao se i kockao Zinedin Zidan odabirom rezervista protiv neugodnog rivala, a na kraju će morati da pruži ruku Serhiju Ramosu, svom nekadašnjem saigraču, pošto mu je doneo rekord po broju utakmica bez poraza – i tri nova boda za novi beg od Barselone.

Ne bi taj bod iz duela sa Kataloncima bio tako sladak, da su dva izgubljena protiv slabijeg rivala.

Prvo je Marijano postigao gol u 84. minutu za izjednačenje 2:2.

A, onda... "Ramos
о'clock", kako su se našalile engleske kolege. Zaista, to je njegovo vreme!

I tek mu je trideset godina, koliko važnih pogodaka je tek pred njim?

Serhio Ramos Deportivo
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC