• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma "apsolvirala" Milan pred Juve

Autor mondo.ba

Tim Lućana Spaletija osvojio je tri boda protiv Milana (1:0) u derbiju 16. kola Serije A pred možda i ključnu utakmicu sa torinskim Juventusom sljedećeg vikenda.

U derbiju na rimskom "Olimpiku" u ponedjeljak uveče između drugoplasirane i trećeplasirane ekipe šampionata Italije, Roma je savladala Milan minimalnim rezultatom i zadržala četiri boda "minusa" pred gostovanje lideru u Torinu narednog vikenda.

Međutim, moglo je u "vječnom gradu" da bude i drugačije posebno jer su rosoneri u 27. minutu imali najbolju priliku da stignu do prednosti iz opravdano dosuđenog penala.

Golman Rimljana Vojćeh Šćešni je oborio napadača gostiju Đanluku Lapadulu, a odgovornost sa "kreča" preuzeo je Mbaje Nijang.

Francuski fudbaler je dobro šutirao sa "bijele tačke" u donji desni ugao, ali je još bolje reagovao poljski golman i spriječio vođstvo gosrtiju sa "San Sira".

Roma je 10 minuta kasnije bila blizu da kazni promašaj gostiju iz jedanaesterca, Antonio Ridiger je uposlio kašitena selekcije Bosne i Hercegovine Edina Džeku, koji je izbjegao ofsajd zamku i između dvojice defanzivaca Milana našao prostora da šutira, ali je odlično odbranio Đanluiđi Donaruma.

U nastavku se igra odvijala uglavnom između kaznenih prostora, bez nekih posebnih prilika, sve do 63. minuta kad je "sijevnula" ljevica Rađe Naingolana sa 20 metara za vođstvo Rimljana - 1:0.

...
Izvor: YouTube

Do kraja je viđena "rovovska" borba na sredini terena, iako je "vučica" u nekoliko navrata imala šansu da "ovjeri" pobjedu, međutim, rezultat se do kraja nije promijenio.

Nešto ranije, Fiorentina je bez većih problema savladala Sasuolo iako to ne pokazuje rezultat - 2:1.
"Viola" je povela u 10. minutu poslije izblokiranog slobodnjaka i poslate lopte u "bunar", gdje se odlično snašao Nikola Kalinić i iz "prve" prebacio golmana Andreu Konsiljija - 1:0.

Moglo je u prvom dijelu da padne još nekoliko golova na stadionu "Artemio Franki" da su u ključnim momentima prisebniji bili Josip Iličić i Kalinić u taboru Fiorentine, odnosno na drugoj strani u timu iz Ređo Emilije Gregoar Defrel i Frančesko Aćerbi, čiji je šut doduše odlično odbranio golman Ciprijan Tatarusanu.

Njegov kolega na drugoj strani Konsilji nije ništa mogao u 40. minutu poslije prodora po desnoj strani Federika Kijeze, inače sina legendarnog Enrika, koji je centrirao na peterac, a petom sjajno reagovao ponovo hrvatski napadač Kalinić - 2:0 za ovjeru sedmog trijumfa i sedmog mjesta na tabeli šampionata.

TIm Paola Souze bio je mnogo bolji rival na terenu, iako je zahvaljujući Aćerbiju u 76. minutu poslije gužve u šesnaestercu, Sasuolo smanjio i uveo utakmicu u neizvjesnu završnicu - 2:1, ali su bodovi ipak više nego zasluženo ostali u Firenci.

...
Izvor: YouTube



SERIJA A - 16. KOLO

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (2:0)
/Kalinić 10, 40 - Aćerbi 76/

Roma - Milan 1:0 (0:0)
/Naingolan 62/

Igrano u nedjelju

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)
/Mertens 34, 69, 72, Hamšik 45, Zjelinski 52/

Atalanta - Udineze 1:3 (0:1)
/Kurtić 47 - Zapata 45, Fofana 72, Tero 87/

Bolonja - Empoli 0:0

Palermo - Kjevo 0:2 (0:1)
/Birsa 14, Pelisijer 49/

Torino - Juventus 1:3 (1:1)
/Beloti 16 - Iguain 28, 82, Pjanić 90+2/

Inter - Đenova 2:0 (1:0)
/Brozović 38, 69/

Odigrano u subotu:

Krotone - Peskara 2:1 (1:0)
/Paladino 24 pen, Ferari 83 - Kampanjaro 82/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Šik 89 - Milinković-Savić 39, Parolo 45/

TABELA: Juventus 39, Roma 35, Milan 32, Napoli 31, Lacio 31, Atalanta 28, Fiorentina (-1) 26, Torino 25, Inter 24, Kjevo 22, Sampdorija 22,Udineze 21, Đenova (-1) 20, Kaljari 20, Sasuolo 17, Bolonja 17, Empoli 11, Krotone 9, Peskara 8, Palermo 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC