• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Ja da se prilagodim ligi, a igrači meni

Autor mondo.rs

Trener Mančester sitija svestan da je u problemu, ali ponovio da neće menjati sistem igre.

Kada nešto ne ide, mnogi se odlučuju na promene. Često, međutim, treba istrajati u svojoj zamisli i bez obzira na trenutne rezultate čekati konačan epilog, koji bi mogao da bude pozitivan.

Tako razmišlja Pep Gvardiola, a svi znamo šta je sve osvojio kao trener Barselone i Bajern Minhena.

Po dolasku u Mančester siti situacija se odlično razvijala, ali trenutno gori crvena lampica na Etihadu. "Građani" su pobedili samo četiri puta u poslednjih 15 utakmica svih takmičenja, a sa dva vezana poraza u Premijer ligi pali su na četvrto mesto.

"Priznajem da rezultati u poslednjih mesec dana nisu dobri. Nismo pobedili u prethodne četiri utakmice kod kuće. Postigli smo samo četiri gola. Priznajem da nismo izgledali dobro, ali moramo da unapredimo ono u šta verujem, a ne da menjamo", ponovio je Španac da neće odustati od promene načina na koji igraju njegovi timovi, zasnovanom na kratkim dodavanjima i velikom posedu lopte.

"Neću kompromitovati svoje principe, nema šanse. Igraćemo na način na koji ja želim, uz određene greške, jer ne želim da radim nešto što ne osećam da je dobro. Poenta je da greške svedete na minimum da biste pobedili, a ja verujem u svoj sistem, tako da ga neću menjati. Moj zadatak je da pomognem igračima da što manje greše, a to ću učiniti tako što ću prihvatiti način igre u ligi u kojoj radim. Kada ne ide, morate ostati jaki. Ja sam prvi kojeg treba kriviti za trenutne rezultate i rukovodstvo kluba će odlučivati o mojoj sudbini, ali ja se neću menjati", kategoričan je Gvardiola, a prenosi britanski "Telegraf".

Trofejni trener svestane je, ipak, da bi mogao da dobije otkaz ako se ekipa ne vrati na pobednički kolosek.

"Fudbal nije projekat na duge staze", smatra Gvardiola.

"Ako vam ne ide, onda neko drugi dolazi na vaše mesto da bi pobeđivao. Naravno, klubovi moraju da razmišljaju na duge staze, ali treneri su tu da bi ekipe pobeđivale. Ako nije tako, onda nastaje problem. Svestam sam toga i zato želim što pre da vratim ekipu na pobednički put".

Pošto je pomenuo da mora da se prilagodi načinu igre u ligi u kojoj radi, Gvardiola je pričao o stilu Premijer lige.

"Ovde morate da kontrolišete 'duge lopte' protivničkih igrača. Bez toga, ne možete da preživite! U većini drugih liga kada igrač ima loptu u nogama, možete da očekujete šta će se dogoditi. U Engleskoj nije tako, jer je ovde lopta češće u vazduhu nego na zemlji. Zato morate da kontrolišete duga dodavanja protivničkog tima i da umete da se odbranite od toga", istakao je i dodao:

"Shvatio sam engleski fudbal onog dana kada sam gledao utakmicu Svonsi - Kristal Palas (5:4). Postignuto je devet golova, od kojih osam posle prekida. Ako želite da budete na vrhu Premijer lige, morate da naučite da se branite u takvim situacijama, a mi to trenutno radimo loše".

Iskren je bio Gvardiola, ali da li će u Mančester sitiju imati dovoljno strpljenja da sačekaju da se on prilagodi Premijer ligi, a igrači "građana" njemu, videćemo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC