• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep ga doveo povređenog - on se teško povredio!

Autor mondo.rs

Igrač koji je u karijeri imao 29 povreda zbog kojih je odustvovao 722 dana, angažovan je ovog leta za 26 miliona evra i... Pogađate.

Sjajni nemački fudbaler turskog porekla, Ilkaj Gindogan, računajući od prve profi sezone u Majncu (2008/09) imao je 29 povreda zbog kojih je kao igrač Majnca i Borusije Dortmund odsustvovao 722 dana (ne računajući periode ulaska u formu) i propustio 136 utakmica na klupskom nivou.

Najdrastičnija bila je povreda kičme zbog koje je odsustvovao od 15. avgusta 2013. do 22. septembra 2014. godine, puna 403 dana (88 utakmica), a kao igrač Dortmunda pauzirao je i od 2. maja do 12. septembra ove godine, kada se na teren posle 133 dana vratio kao fudbaler Mančester sitija.

Ovaj zavidan "CV" kada su povrede u pitanju nije sprečio novog menadžera Sitija, Pepa Gvardiolu, koji je Gindogana gledao uživo u Bundesligi, da ga angažuje i časti jakim ugovorom, ali nije prošlo mnogo do kada se španskom menadžeru ova procena obila o glavu.

Gindogan je sinoć doživeo jednu od dve najteže povrede u fudbalu, pokidao je ligamente kolena i očekuje ga nekoliko meseci pauze, a to uglavnom znači šest do osam meseci mirovanja i laganog oporavka posle operacije.

Siti je platio Gindogana 20 miliona funti, odnosno 26 miliona evra u junu, ali je on u trijumfu "građana" od 2:0 na "Etihadu" nad Votfordom u suzama napustio teren, shvatajući šta se zapravo dogodilo.

"Jako sam tužan jer izgleda da ćemo biti bez njega jako dugo", rekao je Gvariola posle utakmice.

Gindogan je na "Etihad" stigao praktično povređen, sa dislociranom čašicom kolena, što je bila povreda koju je u maju zaradio na "Vestfalenu". Stoga, debitovao je tek u septembru u Ligi šampiona, u meču sa Borusijom Menhengladbah, a potom se zaista nametnuo kao pojačanje jer je na 16 nastupa postigao pet golova u prvom angažmanu van Nemačke.

Nije potrajalo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC