• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "srpsko i ludo veče" u Rimu i Đenovi!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković - Savić bio je bio među najzaslužnijim za pobjedu Lacija protiv Fiorentine (3:1), dok je Palermo u "ludoj" završnici slavio u Đenovi (3:4) u 17. kolu Serije A. Nenad Tomović završio u bolnici.

Lacijale je do 10. pobjede nad Fiorentinom (3:1) i četvrtog mjesta na tabeli doveo srpski fudbaler Milinković-Savić, koji je bio asistent kod prvog gola, dok je drugi pogodak pao nakon što je Srbin izborio jedanaesterac. Trijumf je samo "ovjerio" Rumun Stefan Radu u 90. minutu poslije kontranapada...

POVEZANE VIJESTI

Ali krenimo redom...

Nebesko-plavi su u nedjelju uveče prvi zaprijetili u 10. minutu poslije kornera, ali je šut glavom Baldea Keite odlično odbranio rumunski golman Ciprijan Tatarusanu.

Terensku inicijativu, Rimljani su krunisali 13 minuta kasnije poslije sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića, Keita je poslao loptu u mrežu - 1:0.

Milinković-Savića je u drugom minutu nadoknade prvog dijela poslije solo prodora oborio njegov kolega iz selekcije Srbije Nenad Tomović u kaznenom prostoru, a arbitar Masimilijano Irati pokazao na "bijelu tačku".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta za Lacio.

Lukas Bilja je preuzeo odgovornost i šutirao neodbranjivo za 2:0.

U nastavku utakmice na "Olimpiku" nije bilo Tomovića, kojem je pozlilo zbog čega je prema izvještajima italijanskih medija, završio u bolnici.

Penal su na početku drugog dijela imali i gosti iz Firence, međutim sjajno je reagovao golman Federiko Marketi nakon udarca hrvatskog napadača Josipa Iličića.


Tada "Viola" nije uspjela da smanji, ali jeste u 64. minutu kad se poslije lijepe akcije u mat poziciji našao Mauro Zarate, koji je s peterca pospremio loptu u mrežu - 2:1.


Iako je do kraja u RImu viđeno još nekoliko odličnih šansi, čak je Fiorentini poništen pogodak, rezultat se nije promijenio do samog finiša kad je Lacio poslije kontre osigurao nova tri boda, a strijelac je bio Stefan Radu.


Srpski fudbaler Nikola Ninković je takođe bio zapožen i u drugom večernjem dvoboju Đenove i Palerma (3:4) iako je glavnu ulogu odigrao sin sin Dijega "Čola" Simeonea. Nakon što je sa dva gola nedavno srušio Juventus (3:1), Đovani Simeone je u nedjelju uveče do posljednjih nekoliko minuta bio junak u duelu protiv "fenjeraša" Palerma.

Opet je Argentinac bio dvostruki strijelac, ali i asistent Nikoli Ninkoviću za drugi ovosezonski gol nekadašnjeg igrača Partizana.


Ali, Sicilijanci su u posljednjih nekoliko minuta uspjeli da preokrenu i stignu do druge ovosezonske pobjede i pobjegnu sa posljednjeg mjesta na tabeli.

Najprije je u 88. minutu izjednačio Andrea Rispoli, da bi važne bodove u borbi za opstanak osigurao dva minuta kasnije Makedonac Aleksandar Trajkovski!


REZULTATI 17. KOLO

Sasuolo - Inter 0:1 (0:0)
/Kandreva 47/

Kjevo - Sampdorija 2:1 (2:0)
/Međioroni 9, Pelisije 42 pen - Šik 90+4/

Napoli - Torino 5:3 (3:0)
/Mertens 13, 18 pen, 22, 80, Kirikeš 70 - Beloti 58, Rosetini 76, Falke 84 pen/

Peskara - Bolonja 0:3 (0:2)
/Masina 7, Džemaili 41, Krejci 56 pen/

Udineze - Krotone 2:0 (1:0)
/Toro 43, 61/

Đenova - Palermo 3:4 (1:1)
/Simeone 4, 58 - Kveson 42, Goldaniga 69, Rispoli 88, Trajkovski 90/

Lacio - Fiorentina 3:1 (2:0)
/Keita 23, Bilja pen 45+3, Radu 90 - Zarate 64/

Subota:

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)
/Mhedlidze 8, 72/

AC Milan - Atalanta 0:0

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Iguain 14/

Tabela: Juventus 42, Roma 35, Napoli 34, Lacio 34, Milan 33, Atalanta 29, Fiorentina 26, Inter 27, Torino 25, Kjevo 25, Udineze 24, Đenova 23, Sampdorija 22, Bolonja 20, Kaljari 20, Sasuolo 17, Empoli 14, Krotone 9, Palermo 9, Peskara 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC