• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTSAL: Portugalska lekcija Srbima

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu još jednom je zastala pred vratima polufinala prvenstva Evrope.

 FUTSAL: Portugalska lekcija Srbima Izvor: MONDO

"Orlove" je u budimpeštanskoj dvorani Laslo Pap nadigrala i nadmudrila superbrza ekipa Portugala - 5:1 (1:0)!

Portugalci su neumoljivo, na jednostavan način kažnjavali greške srpskih fudbalera - greške u dodavanju na polovini terena, dekoncentraciju, napade na "sve ili ništa" u trenucima kada izabranici selektora Ace Kovačevića više nisu ni imali izbora...

Strijelci su bili Žoel Keiroš u 13. i 30, Kardinal u 23, Leitao u 34. i Arnaldo u 39. minutu, dok je Vidan Bojović u 37. minutu postigao počasni pogodak.

U polufinalnim borbama u četvrtak, sastaće se Portugal - Azerbejdžan i Španija - Češka.

Zanimljivo je da su sve tri preostale utakmice četvrtfinala riješene izvođenjem penala, pa je tako Španija u srijedu savladala Rusiju sa 7:6, poslije 0:0 u regularnih 40 minuta!

Po rezultatima u grupnoj fazi EP, Srbija je protiv Portugala važila za blagog favorita. "Orlovi" su tukli odlične Ruse, a Portugalci bili pregaženi od Španije... Ali fudbal nije matematika, pa da se ishod jedne utakmice izvodi iz rezultata prethodnih mečeva.

"Orlovi" su imali inicijativu i preko Mladena Kocića dvije odlične prilike da povedu. Ipak, kada je Keiroš udarcem po zemlji sa 12-13 metara "načeo" golmana Ranisavljevića, protivniku se otvorio prostor da igra onako kako mu najviše odgovara.

Odbrana Srbije previše često je griješila pod pritiskom agresivnih portugalskih napadača. Kardinal je povisio na 2:0 na dodavanje rukom golmana Bebea, pošto su ga srpski defanzivci zaboravili na lijevom krilu.

Poslije toga se kompletna postava Srbije preselila na polovinu Portugala, a Žoel brzo kaznio takvo opredjeljenje. Presjekao je pas Pavićevića na centru terena, stuštio se ka golu i plasirao loptu u mrežu - 3:0.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno, selektor Kovačević pokušao je da uradi nešto više ubacivanjem ekstra igrača umjesto golmana, ali samo je Leitau omogućio postizanje lakog gola za 4:0.

Željko Borojević tri minuta kasnije je "ukrao" jednu loptu, omogućivši Bojoviću da spasi čast selekcije Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC