• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda traži titulu iz 1946. godine

Autor mondo.rs

Najtrofejniji srpski klub mogao bi uskoro da dobije još jedan trofej.

Crvena zvezda bi, bez obzira na ishod aktuelne sezone, uskoro mogla da se pohvali sa 28 titula prvaka Srbije.

Crveno-beli su do sada 27 puta bili nacionalni šampioni, ali traže da im se dodeli i titula iz 1946. godine, piše list "Alo".

Stvar je u tome da bi priznanje osvojeno pomenute godine na republičkom šampionatu Federativne Narodne Republike Jugoslavije uskoro moglo da se računa kao trofej saveznog ranga takmičenja.

U Hrvatskoj je to već učinjeno, pa je tamošnji Savez uvrstio Hajduk kao prvog šampiona države, a Splićani su te 1946. bili prvaci u ligi NR Hrvatske, kao što je Zvezda bila najbolja u NR Srbiji, podseća "Alo" i dodaje da ima saznja da je aktuelno rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana spremno da pošalje dopis u FSS na ovu temu.

U izjavi za beogradski list, bivši golman Crvene zvezde i jedini živi član te generacije crveno-belih, Miodrag Petrović Mališa (90), kaže da mu je obaveza da se do kraja bori za pravdu.

"Odavno ratujemo sa našim fudbalskim savezom u vezi sa tom spornom titulom i voleo bih da nam se konačno ona i dodeli. To je deo istorije kluba i ostala bi sramota za sva vramena ukoliko se taj podatak ne bi promenio. Hajduk je uradio istu stvar u Hrvatskoj, njima je po raspadu Jugoslavije uvažena titula osvojena na republičkom takmičenju. Imam 90 godina, jedini sam preživeli iz te Zvezdine generacije fudbalera i moja je obaveza da se do kraja borim za pravdu, za Zvezdinu stvar, za Zvezdinu istoriju i čast. Mnogo me boli ta nepravda...",

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC