• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi "udaraju" po klubovima - manje stranaca

Autor mondo.rs

Fudbalski savez Kine unosi promene u domaćem prvenstvu ove zemlje koje se neće dopasti klubovima.

Kineski klubovi sve više novca troše na transfere "zvučnih fudbalskih imena", pa su tako tokom 2016. godine čak pet puta obarali "rekord" po novcu izdvojenog na dolazak igrača.

Najnoviji je za Brazilca Oskara iz Čelsija koji se u Šangaj SIPG preselio u transferu vrednom 60 miliona funti, a u narednim danima će biti obelodanjen i ugovor Karlosa Teveza koji bi prelaskom u Šangaj Šenhua trebalo da postane najplaćeniji fudbaler sveta.

Međutim, to se ne dopada Fudbalskom savezu Kine.

Iz tog razloga oni žele da od naredne sezone uvedu ograničenje u broju stranaca, odnosno da ga smanje, pa bi kineski klubovi u protokolu za meč mogli da imaju samo trojicu stranaca i još jednog azijskog fudbalera koji nije iz Kine.

Do sada je to bio sistem "4+1", ali Fudbalski savez ove zemlje misli da bi ovako ograničio "sumanute" transfere i šansu dao i mladim fudbalerima iz Kine.

"Postoji zabrinutost zajednice da, uprkos tome što velike zvezde donose unapređenju domaćeg prvenstva i dovode publiku na stadione, u isto vreme smanjuju šansu domaćim fudbalerima da napreduju. Zbog dugoročnog plana razvoja klubova u Kini želimo da smanjimo broj stranaca", navodi se u saopštenju Saveza na kog klubovi moraju da odgovore do kraja godine.

Videćemo kako će ovo uticati na kineske klubove i da li će zbog novih propisa morati da "rasprodaju" ono što su već bogato platili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC