• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simeone pobedio Zidana

Autor mondo.rs

Argentinac je proglašen trenerom godine u izboru Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku.

Fernando Santos, strateg reprezentacije Portugala, najbolji je selektor sveta u 2016. godini, a Dijego Simeone iz Atletiko Madrida najbolji trener, odlučio je Institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Santos je priznanje dobio nakon što je sa Portugalom osvojio titulu prvaka Evrope na šampionatu u Francuskoj, pobedom u finalu nad domaćom selekcijom (1:0 posle produžetaka, golom Edera).

Santos je dobio ukupno 199 bodova, čak 128 više od Larsa Lagerbaka, selektora Islanda, koji je bio najprijatnije iznenađenje EURO 2016.

Treće mesto zauzeo je Joakim Lev (Nemačka), četvrti je Kris Kolman (Vels), a slede Didije Dešan (Francuska), Antonio Konte (Italija), Ante Čačić (Hrvatska)...

U konkurenciji klupskih trenera, Simeone je za samo pet poena nadmašio Zinedina Zidana iz Real Madrida, čoveka od koga je penalima izgubio u ovogodišnjem finalu Lige šampiona.

Treći je Klaudio Ranijeri, nakon senzacionalnog osvajanja titule u Premijer ligi sa Lesterom, Pep Gvardiola (Bajern, Mančester siti) je četvrti, Unai Emeri (Sevilja/Pari sen Žermen) peti, a iza njih su Luis Enrike (Barselona) i Jirgen Klop (Liverpul).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC