• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pobeda Junajteda, Din opet u centru pažnje

Autor mondo.rs

Iskusni arbitar isključio je Fegulija u 15. minutu, posle čega su tek Murinjove izmene u drugom poluvremenu dovele do promene na semaforu.

Fudbaleri Mančester junajteda nastavili ušli su u 2017. u istom stilu u kom su zatvorili 2016. godinu.

Šestu uzastopnu pobedu u Premijer ligi "đavoli" su ostvarili ovog ponedeljka uveče na "London stadionu" na kom je Vest Hem hrabro igrao sa desetoricom još od 15. minuta, ali na kraju ostao bez bodova.

Vest Hem – Mančester junajted 0:2 (0:0), golovima Huana Mate u 63. i Zlatana Ibrahimovića u 78. minutu, mada je Šveđanin do 13. pogotka u ligi, a 18. od dolaska na "Old Traford" stigao iz ofsajd pozicije.

To, ipak, nije sudijska odluka o kojoj se najviše pričalo danas, jer je na 0:1 svima bilo jasno da četa Slavena Bilića teško može da odgovori, već ona sa početka utakmice kada je iskusni arbitar Majk Din pokazao direktan crveni karton (šesti u sezoni) vezisti "čekićara" Sofijenu Feguliju.

On je dao sebi nešto jači for nego što je želeo, lopta mu je pobegla što je iskusni štoper Junajteda Fil Džons prepoznao i klizećim startom uspeo da ispuca loptu u polje delić sekunde pre nego što je u njega svom silinom "uleteo" Feguli, neoprezno i mahnito pokušavajući da ispravi sopstvenu grešku.

Iako Džons, srećom, nije zadobio povredu, Din je odlučio da pošalje Fegulija u svlačionicu i "do koske" iziritirao Bilića i skoro 80.000 navijača Vest Hema na stadionu, ali ruku na srce mora se reći da su u prošlosti startovi slični onom koji je napravio Feguli dovodili do ozbiljnih povreda pa čak i preloma nogu.

Taj detalj nije, isprva, mnogo promenio na terenu, štaviše David De Hea bio je najbolji igrač prvog poluvremena zaustavivši dva opasna udarca Manuela Lansinija, prvo u 10, pa u 44. minutu.

U međuvremenu, na TV špice upisali su se Antonio Valensija i Džesi Lingard neverovatnim promašajima u razmaku od sekund-dva u 36. minutu. Valensiju je na gol-crti zaustavio uporni golman Daren Rendolf, a onda je iznenađeni Lingard uzdrmao okvir gola.

Posle poluvremena mogli smo na delu da se uverimo koliko je Žoze Murinjo veliki trener.

Sa igračem više, odlučio je da ostavi u svlačionici desnog beka Matea Darmijana i uvede ofanzivnog Huana Matu, a u 59. minutu indisponiranog Lingarda zamenio je svežim Markusom Rašfordom.

I, nakon što je De Hea "skinuo" čist zicer dekoncentrisanom Mihailu Antoniju, usledila je kazna – Rašford je probio rivala na levom krilu, a Mata levicom zategao mrežu iza Rendolfa za 0:1 nekih stotinak sekundi nakon što je Antonio morao da pogodi za 1:0.

Od ovog udarca, domaćin se nije oporavio.

Murinjo je odmah potom izveo Henrika Mhitarjana, uveo Krisa Smolinga u odbranu, a njegov tim počeo da se brani na najbolji mogući način – napadom, doduše protiv već izmorenih domaćih igrača koji su dali sve od sebe sa igračem manje i ostali bez snage u finišu.

"Tačku na i" stavio je Ibrahimović u 78. minuut aktivirajući se iz ofsajd pozicije kod jednog pokušaja Andera Erere koji nije bio ni šut, ni pas, ali će se računati kao asistencija za novi trijumf "đavola", koji su maksimalno iskoristili novogodišnju rasprodaju bodova ekipa iz vrha tabele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC