• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarić: Konkurenti za titulu - Sarajevo i Željo

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Bez obzira što sam dugo bio odsutan, pratio sam Premijer ligu BiH i dobro sam informisan o svemu", rekao je Ivica Barbarić, novi šef stručnog štaba mostarskog Zrinjskog.

"Naši najveći konkurenti u borbi za titulom prvaka Bosne i Hercegovine su Sarajevo i Željezničar. Ipak, ne smijemo unaprijed otpisati ni Radnik", rekao je Ivica Barbarić, novi šef stručnog štaba Zrinjskog iz Mostara.

On je na klupi Mostaraca naslijedio Vinka Marinovića koji je krajem prošle godine sporazumno raskinuo saradnju sa aktuelnim prvakom i liderom na tabeli Premijer lige BiH poslije 18 ovosezonskih kola.

"Bez obzira što sam dugo bio odsutan, pratio sam Premijer ligu BiH i dobro sam informisan o svemu. Puno toga u nastavku sezona ovisiće i od naših protivnika. Međutim, vjerujem da ćemo ostati prvi", istakao je Barbarić na današnjem zvaničnom predstavljaju za trenera Zrinjskog.

Barbarić se u igračkim danima proslavio nastupajući za mostarski Velež. Nosio je dres i Real Burgosa, Rasing Santandera, Badahoza i Almerije u kojoj je 1996. Godine i okačio "kopačke o klin".

Trenerskim poslom bavi se od 1997. Baš u španskoj Almeriji počeo je raditi kao trener-asistent. Potom, 2002. i 2003. godine bio je trener Zrinjskog, a od 2004. do 2009. Širokog Brijega. Kratko je bio i trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH 2009. godine, da bi od od 2009. do 2012. radio u japanskom Ehimeu. U 2014. i 2015. godine bio je u Saporu (Japan).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC