• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep našao štopera: Najmaleroznijeg igrača Bajerna

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija blizu je dogovora sa bivšim klubom o dolasku iskusnog defanzivca, čiju su karijeru obeležile česte povrede.



Ekspedicija Bajerna koja ovih dana trenira u Dohi uskoro će biti manja za jednog člana - Holgera Badštubera.

Iskusni štoper, kome su povrede u ogromnoj meri usporile karijeru, navodno je prihvatio odlazak u Mančester siti na pozajmicu do kraja sezone.

"Preostalo je još samo da se usaglase detalji", objavili su nemački mediji.

Badštuber (27) bi tako napustio Bajern posle čak 15 godina, s obzirom na to da je stigao u klub kao kadet Štutgarta, još 2002.

U međuvremenu je od 2007. nastupao za mladi tim Bajerna, a od 2009. i za seniorski sastav, u kojem je osvojio pet titula Bundeslige, Ligu šampiona 2013, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove 2013.

Odličnim igrama stigao je i do reprezentacije Nemačke, sa kojom je 2010. bio treći na svetu.

Sve Badštuberove povrede



Ipak, više od trofeja i uspeha, Badštuberovu karijeru obeležile su brojne povrede, koje ga učestalo prate još od decembra 2012, kada je pokidao ligament kolena, zbog čega je propustio kompletnu 2013 i prvi deo 2014. godine.

U septembru 2014. ponovo je morao na (tromesečno) bolovanje, jer je pokidao tetivu, a sledećeg proleća je doživeo i rupturu butnog mišića, zbog čega je odsustvovao od aprila do novembra 2015.

Posle zimskih priprema 2016, na teren se vratio prošlog februara i doživeo povredu zgloba, zbog koje je odsustvovao do juna, a sa problemom se suočio i na startu ove sezone, kada je zbog bola u mišiću mirovao 58 dana, od avgusta do oktobra.

Sve u svemu, u seniorskoj karijeri Badštuber je zbog povreda propustio čak 218 utakmica Bajerna, a na rehabilitaciji je proveo 1.095 dana, odnosno tri godine.

Ipak, Gvardiola veruje u 190 centimetara visokog defanzivca i u njemu vidi pojačanje za odbranu Sitija, koja mu zadaje značajne probleme ove sezone. Badštuber stiže sa priprema spreman i odmoran, jer je ove sezone nastupio na samo tri zvanične utakmice - u oktobru protiv Augsburga u Bundesligi (29 minuta) i kupu (devet minuta) i u novembru protiv Rostova u Ligi šampiona (ceo meč)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC