• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvoligaši "šaraju" od starta 2017.

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Četiri kluba iz Prve lige Federacije BiH i jedan iz Prve lige Republike Srpske na početku godine promijenili trenere.

 Promjene na klupi prvoligaša Republike Srpske i Federacije BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U drugom rangu bh. fudbala početak 2017. godine protiče u znaku promjene trenera.

Četiri kluba iz Prve lige Federacije BiH i jedan iz Prve lige Republike Srpske već u prvim danima nove godine odlučili su se da promijene stručnjake na klupama.

Nekadašnji kormilar Metalegea-BSI iz Jajca Nermin Bašić, koji je najzaslužniji za istorijski plasman ovog kluba u Premijer ligi BiH, preuzeo je ekipu Sloge iz Siminog Hana kod Tuzle, koja je bez kormilara ostala nakon odlaska Milenka Bošnjakovića.

Ekipa koja je jesenji dio sezone u Prvoj ligi FBiH okončala na 10. poziciji tako će sa novim stručnjakom 19. januara započeti pripreme za drugio dio sezone.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Darko Vojvodić ponovo je na klupi GOŠK-a iz Gabele. Ekipa sa stadiona "Podavala" vratila je stručnjaka koji je na kormilu ovog kluba sjedio 2015. godine. Vojvodić je do sada bio trener Zvijezde iz Gradačca, koja će na startu 2017. godine u potragu za novim trenerom.

Bojan Magazin s uspjehom je predvodio Tekstilac Kort iz Dervente u posljednje dvije sezone, ali je sada odlučio da napusti klupu popularnih "krojača". Mladi stručnjak karijeru će nastaviti u federalnom prvoligašu Orašju, a na kormilu "labudova" sa Save zamijeniće

PREMIJER LIGA BIH

Promjena je bilo i u Premijer ligi BiH. Aktuelni šampion Zrinjski iznenada je ostao bez Vinka Marinovića, kojeg je na klupi "plemića" zamijenio Ivica Barbarić.

Inače, nekadašnji premijerligaš sa Save jesen u Prvoj ligi Federacije BiH okončao je trećem mjestu sa samo tri boda zaostatka u odnosu na vodeću Bosnu iz Visokog, sa realnim šansama da se na proljeće bori za povratak u Premijer ligu BiH.

U prvom dijelu sezone na klupi Orašja sjedio je Mato Neretljak, koji je sredinom novembra prošle godine preuzeo Metalege-BSI.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC