• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada vidite ovu scenu, znate da ste u problemu!

Autor mondo.rs

Mesi je tri puta izlazio na teren u 2017. i tri puta pogađao iz slobodnjaka, a svaki put to su bili presudni golovi za ishod utakmica i plasman dalje. Dva puta, golmani su bili bukvalno "zaleđeni" kao u "mannequin challenge" izazovu.

Lionel Mesi preneo je golgetersku seriju s kraja 2016. u 2017. godinu, ali s jednom malom izmenom.

U sve tri utakmice u kojima je nastupio u Novoj godini, ova fudbalska sveznalica postigla je po gol iz slobodnog udarca i, što je naročito bitno, svaki je bio presudan za konačan ishod utakmice.

U dva od pomenuta tri slučaja, "nesrećni" golmani bili su "zamrznuti" u sekundi. Mesi ih je odlukom da šutira u "nelogičan" ugao naterao na svojevrstan "mannequin challenge" uživo, u toku utakmice.

U crveno-plavom i plavo-belom dresu, Mesi je tokom karijere postigao 32 gola iz slobodnih udaraca, 26 kao igrač Barselone, a valja reći da je 11 takvih golova bilo pobedonosno, a tri za remi!

Ni ova statistika nije potpuna bez da se pomene da je, kao u slučaju gostovanja na "San Mamesu" 5. januara, gol Mesija za poraz od 2:1 zapravo bio ključan pred revanš, jer je kasnije – takođe on, takođe iz slobodnjaka – eliminisao Bilbao u revanšu (3:1) i odveo "Blaugranu" u četvrtfinale.

Letos je, na Kopa Amerika u SAD, Mesi takođe rafalom iz slobodnjaka postizao neke presudne golove za Argentinu vodeći je ponovo do finala.

Ali, skoncentrišimo se na njegove minijature iz 2017. godine – "pustićemo" sva tri gola i pitati vas koji vam se najviše dopada.



GOL 1

Mesi je 2017. godinu otvorio pogotkom iz slobodnjaka 5. januara u Bilbau, gde je Atletik već posle 28 minuta igre imao 2:0 i potom još nekoliko šansi za treći pogodak, ali kada su Baskijci napravili faul u crvenoj zoni, ali na poziciji koja prija dešnjacima, bili su kažnjeni.

U 52. minutu utakmice, Mesi je prekršio sva nepisana fudbalska pravila i levom nogom, s leve strane, gađao bliži ugao i savladao Gorku Iraizoza kojem je, doduše, malo nedostajalo da zaustavi ovaj lukav udarac. Ispostaviće se, šest dana kasnije, da će ovo biti presudan pogodak za konačan ishod dvomeča u osmini finala Kupa kralja.

Iraizoz se, za razliku od revanša na "Kamp Nou" stadionu, ovog puta "pomerio".

Pogledajte...

Mesi u Bilbau
Izvor: YouTube`


GOL 2

Samo tri dana posle "San Mamesa", Barselonu je čekalo još jedno vruće gostovanje, ali u Primeri. "El Madrigal" i Viljareal tradicionalno su neugodno mesto za fudbal i protivnik kad je Barselona u pitanju, što se potvrdilo i ove sezone.

"Žuta podmornica" vodila je 1:0, igrao se 90. minut i svima na stadionu je bilo jasno da će Mesijev udarac biti poslednja šansa favorita da se spase poraza i osvoji bar bod.

Nisu bili u krivu – ovog puta sa pozicije koja godi levonogim igračima, Mesi je namestio loptu i zaledio Serhija Asenja, koji je očekivao udarac preko "živog zida", ali je odgledao kako omaleni mađioničar "ubija pauka" u njegovom, "zaštićenom" uglu gola.

Nije bilo za pobedu, ali jeste bilo protivu poraza, a bod je bod. Ko zna, možda bude presudan na kraju šampionata.

Pogledajte...

Mesi
Izvor: YouTube



GOL 3

Započeto na "San Mamesu", Mesi je dovršio na "Nou kampu". Igrao se 78. minut utakmice, publika je već razmišljala o alternativnim prevoznim sredstvima na putu kući s obzirom na to da je meč počeo u 21.15, a da su se spremali produžeci, ali Mesi nije želeo da provede još pola sata na terenu.

Namestio je loptu, pogledao Iraizoza i, ako ga je u Bilbau savladao, ovog puta ga je obmanuo. Promenio je stranu i stil udarca, zamrzao golmana Atletika i doveo Barselonu u vođstvo od 3:1, što je uz gol u prvom meču značilo plasman među osam najboljih u Kupu kralja.

Pogledajte...

Mesi u Barseloni
Izvor: YouTube



S obzirom na to da je svaki gol bio važan i presudan za ishod utakmice, ostaje nam samo da vas pitamo – koji je najlepši?

Anketa

Koji je Mesijev gol najlepši?

  • Na "San Mamesu"

    0% (0)

  • Na "El Madrigalu"

    100% (1)

  • Na "Kamp Nou"

    0% (0)

Koji je Mesijev gol najlepši?

Rezultati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC