• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Mančester sitija u Liverpulu!

Autor mondo.rs

Jedan, dva, tri, četiri... Brojali su u ekstazi navijači Evertona.

Mančester siti nije poražen danas na "Gudisonu".

Deklasiran je.

Everton – Siti 4:0 (1:0), a moglo je i ubedljivije, u meču 21. kola Premijer lige u kojem je sastav Pepa Gvardiole doživeo četvrti poraz u poslednjih osam kola.

Ni Čelsi, ni Lester, ni Liverpul u tom periodu nisu nadigrali "građane" kao ekipa koju predvodi Ronald Kuman, čovek koji je u finišu meča bio u prilici da pruži šansu 18-godišnjem Ademoli Lukmanu, tinejdžeru koji je u 94. minutu iz prvog kontakta s loptom u Premijer ligi savladao najveću Gvardiolinu zabludu, Klaudija Brava koji je i ove nedelje popodne "bravuozno" branio.

Ukratko, od 22 šuta u okvir gola od kada je došao iz Barselone u Mančester siti, Bravo je na mečevima Premijer lige primio 14 golova. Dakle, ima osam odbrana u Engleskoj.

Semafor

1:0 - Lukaku 34

2:0 - Miralas 47

3:0 - Dejvis 79

4:0 - Lukman 90+4

Ali, danas je bio na vetrometini pre svega zahvaljujući još jednoj očajnoj partiji poslednje linije odbrane Sitija i lošoj komunikaciji sa veznim redom. Romelu Lukaku postigao je u 34. minutu peti gol na mečevima protiv "građana", a 12. ove sezone u Premijer ligi, nakon što je Gael Kliši "prodao" loptu na sredini terena i omogućio još jednom tinejdžeru, Tomu Dejvisu da "izbaci" Kevina Miralasa u šansu iz koje je on nesebično asistirao ka rogusnom centarforu.


Od ranije znamo da Siti 21 godinu nije pobedio u meču Premijer lige u kom je gubio na poluvremenu, ali je kod navijača tog kluba tinjala nada da bi bar mogao da bude izbegnut poraz od tima koji od 2013. nije imao ligašku pobedu u ovom "mečapu". Minut kasnije, demantovani su.

Ovog puta je Jaja Ture izgubio loptu na sredini terena, Lukaku dodao do Rosa Barklija, ovaj proigrao Miralasa koji je posle tri i po godine odigrao meč sa asistencijom i golom za "karamele" – 2:0.



Kuman je potom izveo Miralasa i Barklija iz igre, častio ih ovacijama na otvorenoj sceni, a kad je ovaj tandem napustio teren, njime su zavladali 18-godišnjaci. Dejvis je 79. minutu uzeo loptu na svojoj polovini, "vukao je" 60-70 metara i na tom putu jednim driblingom zaludeo i Turea i Klišija, a kasnije – iako je bio oboren – ustao je, dobio loptu nazad i majstorski, kao da je "mator", a ne početnik, lobovao Brava i povisio na 3:0 iako je Lukaku umalo ukrao ovaj pogodak na gol-crti.



Sudija Mark Klatenburg koji u 12. minutu utakmice nije želeo da dosudi penal posle starta Džoša Stonsa i Džoela Roblesa nad inače nevidljivim Rahimom Sterlingom, poštedeo je isključenja Lukakua i Nikolasa Otamendija u 90. minutu, a malo kasnije u strelce se upisao i omaleni "bejbi fejs" Lukman, koji je pre nekoliko dana vraćen sa pozajmice iz Čarltona (Liga 1).

Nakon što je četvrti put u poslednjih sedam utakmica Siti primio gol iz prvog udarca u okvir, Gvardiolin tim nije uspeo da uradi ništa u ofanzivnom smislu da se iz ovog hroničnog hendikepa izvuče. Ne zna se ko je bio sebičniji i neinventivniji u napadu, iako statistika možda može da vas navede na pomisao da je gostujući tim bio ofanzivniji i opasniji.

Iz pet udaraca ka golu, Everton je postigao četiri, Siti iz 12 udaraca ka golu nije zapravo stvorio ni šansu.


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nino

Kriv sudija mark sto je mačester siti izgubio

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC