• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Leopardi" od bojkota do pobede!

Autor mondo.rs

DR Kongo savladao Maroko golom Kabanange u 55. minutu i najavio novi uspešan nastup na Afričkom kupu nacija.

Napadač Astane Džunior Kabananga odlično je reagovao na iznenadni odbitak u kaznenom prostoru Maroka i tim pogotkom doneo Demokratskoj Republici Kongo minimalnu pobedu u meču prvog kola C grupe - 1:0 (0:0).

Lopta je posle centaršuta sa levog krila udarila u dno stative i odbila se do Kabanange, koji je volej udarcem matirao golmana Munira.


Maroko, predvođen Mehdijem Benatijom (Juventus) i sa još mnogo renomiranih fudbalera, imao je terensku inicijativu i mnogo više udaraca ka golu, ali nije uspeo da izbegne poraz.

"Lavovi sa Atlasa" zaigrali su na sve ili ništa u poslednjih petnaestak minuta, nakon drugog žutog kartona i isključenja Mutambale, a idealnu šansu da dođu do boda propustili su u 87. minutu, kada je udarac glavom El Arabija sa svega pet metara ukrotio golman Matampi.

Fudbaleri DR Konga, popularni "leopardi", tako su osvojili sva tri boda samo tri dana nakon što su bojkotovali trening, u znak protesta zbog neisplaćenih premija za treće mesto na prethodnom AKN, u Ekvatorijalnoj Gvineji 2015, kao i zbog umanjenih bonusa za aktuelno takmičenje.


Drugo kolo, zakazano za 20. januar, donosi derbi meč Obala Slonovače - DR Kongo (aktuelni šampion Afrike protiv trećeplasiranog), dok će se Maroko sastati sa Togom.

Sve osim pobede Maroka, značilo bi da će jedan od "favorita iz senke" verovatno nastaviti čekanje na plasman u četvrtfinale, iako je u Gabon doputovao sa velikim ambicijama, oličenim i u angažovanju trofejnog francuskog trenera Erva Renara (prvak "crnog kontinenta" sa Zambijom 2012. i Obalom Slonovače 2015).

Poslednji put su prebrodili grupu na AKN 2004. godine, kada su dogurali do finala i tu izgubili od domaćina, Tunisa (2:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC